Share

În urmă cu aproape 2 luni, Senatul a respins inițiativa USR, un proiect de lege care urma să simplifice confiscarea averilor ilicite. Alături de PSD, UDMR, sprijinitori tradiționali ai protejării averilor și adversari ai oricărei tentative de aducere în discuție a acestui subiect sensibil, au votat și parlamentari ai PNL, dar și ai PMP.

PNL, vot alături de PSD, UDMR, PMP

Din studierea datelor destinate informării publice, modificarea legislativă a fost respinsă cu 116 de voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă”, adică PNL a votat laolaltă cu PSD, UDMR, PMP și parlamentarii neafiliați. Legea a fost trimisă la Camera Deputaților care este for decizional.

Citeste si   Lucrările la inelul de Sud al autostrăzii de centură a Bucureștiului încep anul acesta. Anunțul lui Lucian Bode

Propunerea legislativă avea ca scop să fie prevăzute într-un text legislativ o serie de măsuri privind obligativitatea instituirii măsurilor asigurătorii de către procurori, lărgirea ariei infracțiunilor supuse confiscării extinse, propunerea eliminarea limitei de 5 ani pentru dobândirea bunurilor confiscate, așa cum este prevăzut în actualul text de lege.

În plus, noul proiect de lege prevedea ca procedura de confiscare specială să se poată aplica bunurilor transferate către orice terț dacă acesta știa sau trebuia să știe că scopul transferului era evitarea confiscării.

În noul proiect de lege, era prevăzută introducerea unui criteriu de apreciere constând în diferența dintre venituri şi „standardul de viață” al persoanei condamnate, ca indicator de ilegalitate.

Citeste si   TUIAȘI a fost cooptată într-un proiect de CERCETARE pentru dezvoltarea de TEHNOLOGII utilizate de Armata SUA

Este foarte posibil, ca în actualul context, proiectul să zacă prin sertarele Camerei Deputaților până după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Parlamentarul liberal Laura Iuliana Scântei a votat pentru respingerea legii, fiecare din motivele lui

Ziarul ”Bună Dimieața Iași” a scris pe larg despre suspiciunile din declarația de avere a senatorului de Iași Laura Iuliana Scântei, ajunsă să reprezinte politic Iașul în Parlamentul României, în circumstanțe relativ neclare din punct de vedere politic și nu numai.

Pe lângă banii din conturi, banii încasați din activitatea Biroului Notarial pe care îl deține, banii din indemnizația de parlamentar, colecția de accesorii vestimentare, ceasuri, obiecte de artă (colecții în valoare însumată de 168 000 euro), senatoarea de Iași a reușit, în 12 ani să cumpere în București trei apartamente și două terenuri, un al treilea apartament în Iași fiind primit prin donație.

Citeste si   Prefectul de Bistrița-Năsăud, în izolare acasă. Soția sa este infectată cu noul coronavirus

Așadar, este clar de ce senatorul de Iași Laura Iuliana Scântei,  între altele o susținătoare ferventă a Casei Regale,  dorește să protejeze averile demnitarilor.

Așadar, parlamentarii PNL din Iași au votat respingerea legii averilor ilicite, alături de PSD, fiindcă, nu-i așa?, amintirea USL nu s-a estompat încă.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ