Share

Hotărârea privind încuviințarea Stării de Alertă pe întreg teritoriul României, începând cu data de 18.05.2020, pe o durată de 30 de zile, a fost votată cu 372 de voturi ”pentru”, 37 de voturi ”împotrivă” și 7 ”abțineri”.

Înaintea ședinței de plen, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au întocmit un raport favorabil la proiectul de hotărâre privind încuviinţarea stării de alertă şi a măsurilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă, introducând mai multe amendamente la HG.

Citeste si   Marcel Ciolacu, APEL către forțele politice: ”Vom găsi înțelepciunea necesară astfel încât administrațiile să nu intre în COLAPS”

A fost introdusă prevederea ca Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, să pună la dispoziţia autorităţilor publice locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ – teritoriale respective, potrivit deciziilor luate marţi de deputaţii din comisiile juridice.

O altă prevedere introdusă este că autorităţile publice locale exercită atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul unităţilor sanitare din subordinea lor, în condiţiile legii.

Citeste si   PSD, reacție după decizia CCR: Lăsăm Guvernul să aibă înțelepciunea să fixeze data alegerilor

„Hotărârea de Guvern pentru declararea stării de alertă prevede o perioadă de 30 de zile şi bineînţeles măsurile care urmează să fie aplicate conform legislaţiei şi conform Legii 55. La acest moment, sunt în curs de elaborare ordinele miniştrilor care vor implementa aceste măsuri şi urmează să vedem care va fi evoluţia situaţiei, după prima fază a perioadei de relaxare”, a declarat Raed Arafat, în deschiderea şedinţei de plen a Parlamentului în cadrul căreia se dezbate solicitarea premierului Ludovic Orban privind încuviinţarea stării de alertă pe teritoriul ţării.

Citeste si   Orban se declară un susținător al vaccinului: ”Ar trebui să contracarăm toate absurditățile și toate aberațiile”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ