Participanții la marșul “Luptă pentru Basarabia” înnoptează în corturile instalate în Piața Universității.

0
Share

O parte dintre participanții la marșul “Luptă pentru Basarabia”, care a avut loc sâmbătă în Capitală, înnoptează în corturile instalate în Piața Universității.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a precizat pentru AGERPRES că în jur de 200 de persoane vor înnopta în Piața Universității și că ar fi pregătite 100 de corturi. Organizatorii marșului cer un răspuns de la liderii politici pe tema unirii României cu Republica Moldova, până duminică, la ora 14,00.

Dacian Cioloș, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu și Nicușor Dan sunt chemați de unioniștii din stradă să își asume Unirea ca proiect de țară. Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formațiuni politice din România anunțat de unioniști, este duminică, ora 14,00. Manifestanții care au ridicat baricadă la Piața Universității din București precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României și reprezentanții partidelor politice își vor asuma clar că vor susține o Declarație de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României și că vor trata Unirea ca proiect de țară cu toți pașii concreți aferenți acestui proiect național”, se arată într-un comunicat transmis de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Citeste si   Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că agenția Fitch a menținut ratingul de țară al României

Marșul de sâmbătă a fost autorizat, potrivit Jandarmeriei, între orele 14,00 și 17,30 pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Română-Piața Victoriei, iar între orele 17,30 și 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

Ulterior, după ce manifestanții au ajuns în zona Piața Victoriei, cinci dintre ei au fost ridicați de jandarmi și duși la secția de poliție, printre aceștia și George Simion.

Citeste si   Cristian Rizea, MUTARE spectaculoasă, de la Chișinău: DECIZIA care lovește la vârful politicii din România

Căpitanul Mihai Vornicu de la Jandarmeria Capitalei a declarat, sâmbătă, că președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, precum și alți trei participanți la marșul “Luptă pentru Basarabia”, au fost amendați cu câte 3.000 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice.

“Platforma Unionistă a organizat un marș, urmat de protest, pe traseul Piața Unirii — Piața Romană — Piața Victoriei, unde, la un moment dat, în apropiere de Piața Victoriei, un grup de aproximativ 5-10 persoane au încercat să intre pe Calea Victoriei, forțând astfel cordonul de jandarmi. Prin echipele de dialog aflate la fața locului s-a discutat cu aceștia, li s-a explicat calea legală, aceștia nu au înțeles, după care s-a acționat punctual, iar cele cinci persoane au fost extrase din rândul manifestanților și conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru a li se stabili identitatea și a se lua măsuri legale, drept pentru care patru persoane au fost sancționate, conform legii privind organizarea adunărilor publice, cu câte 3.000 de lei fiecare”, a spus Vornicu, într-o declarație de presă.

Citeste si   Combinații cu iz PENAL în cluburile de FIȚE de pe Litoral. Petreceri fără restricții în epidemie. Dezvăluiri despre clubul DIPLOMAT

El a menționat că, având în vedere că o parte dintre manifestanți au ales să își continue protestul la Piața Universității, Jandarmeria le va permite manifestarea neautorizată câtă vreme nu se ocupă ‘căi de comunicații’.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ