Share

Primarul Mihai Chirica a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că municipalitatea va reabilita pasarela pietonală de la Gara Iași Nord.

Obiectivul asigură traficul pietonal între zona Piaţa Gării şi cartierul Alexandru cel Bun.

„Ieri (26 septembrie – n.r.) am semnat contractul. A fost un singur participant la licitație, SC Compania Construcții Feroviare SA. Valoarea contractului este de 2,97 milioane lei, fără TVA. Am dat și ordinul de începere a lucrărilor, peste 10 zile. Vom încerca să o transformăm într-un tunel protejat, care va adăposti pietonii și în condiții de ploaie sau ninsoare”, a declarat Mihai Chirica.

Pasarela a fost realizată în anul 1960. După numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor, a devenit proprietatea Municipiului Iași.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea II)

Lungimea totală a pasarelei este de 291,35 metri, iar lățimea de doi metri. Noua suprastructură va fi o grindă metalică continuă, pe trei deschideri, care va fi montată pe cadre din beton armat. În afara lucrărilor de intervenţie structurale, în documentaţia tehnică la nivelul suprastructurii sunt prevăzute refacerea podinei, execuţia unui acoperiş şi a unor pereţi de sticlă securizată, precum şi accesul pentru persoanele cu dizabilităţi.

Citeste si   Mihai CHIRICA își dă arama pe FAȚĂ, uitând că nu mai este la PSD: începe să-și critice OMOLOGUL liberal de la CLUJ și vrea ”Cerbul de Aur” la IAȘI

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ