Share

Meteorologii au anunțat deja cum va fi vremea de Paste

Potrivit acestora, în februarie, temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice, sud-estice şi local în cele vestice şi în general sub normă în restul teritoriului.

Cantităţile totale de precipitaţii vor avea o tendinţa spre excedent în centrul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

Luna martie va fi caracterizată de temperaturi medii lunare propiate de normă în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scăzute, local, în nord, centru şi vest. Cantităţile totale de precipitaţii se vor putea situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţării.


CITEȘTE ȘI …

REŢETE DE POST. Cum prepari ciulamaua de ciuperci cu usturoi. Durează doar 30 de minute


În aprilie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor putea situa, în general, în apropierea mediei climatologice, adică între 6 și 12 grade.

Cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare, cu precădere în regiunile nordice şi centrale, informează libertatea.ro.

Paștele ortodox și cel catolic pică în aceeași zi, pe 16 aprilie

Postul Pastelui începe în 2017 pe data de 27 februarie, iar Pastele va fi sărbătorit pe 16 aprilie, potrivit calendarului ortodox, în aceeași zi fiind celebrat și Pastele catolic.

În Postul Paștelui, conform rânduielilor bisericești, nu se fac nunți, iar pe 26 februarie are loc Lăsatul secului. Postul Paștelui durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor. Postul Paştelui este cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi importante, fiind numit și Postul Mare.

Cei care țin Postul Paștelui trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animalice. Mai mult, aceştia trebuie să se înalte sufleteşte prin rugăciune alături de fapte bune.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ