Share

Sufletul nostru şi cele mai bune gânduri se îndreaptă astăzi spre Armata Română!

Ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei României este o sărbătoare naţională. Reprezintă o zi în care cinstim eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

La data de 25 octombrie 1944, Armata Română a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, ultima localitate românească aflată sub stăpânire străină, în urma Bătăliei de la Carei.

Acţiunile militare purtate de armata română în bătălia pentru Ardeal alcătuiesc un drum glorios, soldat pe pământul transilvan cu numeroase jertfe. Mii de militari din cadrul Armatei a IV-a, comandată de bravul general Dăscălescu, şi trupele Armatei I ale generalului Atanasiu au căzut vitejeste în luptele sângeroase de la Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Oarba de Mureş, Păuliş, Turda, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare şi Carei, în total peste 50.000 de oameni (morţi şi răniţi).

Onor şi Glorie Armatei Române!

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ