Share

Sărbătorile de Crăciun și Revelion se apropie cu pași repezi, iar oamenii își pun întrebarea: „Unde mergem anul acesta de Revelion?”

Anul acesta din păcate pentru mulți dintre suceveni este incert datorită pandemiei de coronavirus și totodată sărbătorile de iarnă vor fi diferite comparativ cu anii trecuți când turiștii sunau cu 3-4 luni  înainte pentru a rezerva o cabană, o pensiune sau pentru pachete de Revelion.

Unii suceveni s-au conformat situației și preferă să sărbătorească atât Crăciunul cât și Revelionul în sânul familiei considerând că în acest moment, cel mai important lucru este sănătatea.

Totodată, proprietarii de hoteluri și pensiuni sunt practic în așteptarea veștilor de la Guvern pentru a vedea dacă pot primi turiști sau nu.

Încă nu am făcut nici un pachet de Revelion deoarece așteptăm să vedem ce se întâmplă și ce legi se mai dau până atunci.

Într-adevăr ne-au sunat oamenii și ne-au întrebat de pachetele pentru Revelion, au declarat reprezentanții Hotelului Alin Rarău din Câmpulung Moldovenesc pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

Marinela Pleșescu, proprietara Complexului Turistic „Le Baron” din Vatra Dornei a declarat pentru reporterii Ziarului Bună Dimineața Suceava că au fost oameni care au achitat avansuri pentru seara de Revelion însă foarte puține în acest an, comparativ cu anii trecuți datorită pandemiei.

Pentru Revelion am încercat să facem niște pachete dar, dacă nu ne lasă să facem petrecerea din seara de Revelion nu știm cum va fi. Dacă nu ne lasă să facem petrecere cu muzică live dar măcar să putem face o masă festivă pentru că nu știu dacă va veni lumea să stea în cameră pur și simplu, să le ducem mâncarea la cameră, o să aleagă să stea acasă.

Au fost oameni care ne-au sunat pentru Revelion, avem și câteva avansuri luate, dar puține deoarece lumea încă nu știe ce să facă, totul este o incertitudine momentan, a declarat Pleșescu Marinela, proprietara Complexului Turistic Le Baron din Vatra Dornei pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

„Lumea este supărată, amărâtă, fără bani, noi lucrăm într-un domeniu extrem de afectat”

Roxana Pasat,  administratorul Hotelului Carol din Vatra Dornei a declarat pentru reporterii Ziarului Bună Dimineața Suceava că în acest an nu va oferi nici un pachet pentru Revelion în condițiile actuale și este de părere că un pachet de Revelion nu este chiar bine venit pentru turiști, atâta timp cât lumea nu o să se mai poată bucura ca în alți ani de aceste pachete.

Citeste si   (P) VIDEO l Cătălina CULIPEI, PNL Suceava: ”Îi rog pe SUCEVENI să gândească RAȚIONAL la ceea ce MERITĂ Suceava”

Roxana Pasat a mai declarat că momentan cel mai important lucru este sănătatea lor cât și a turiștilor și se află printre cei care respectă toate aceste lucruri deoarece pierderea acestui an se transpune în sănătatea noastră pe mai departe.

Ceea ce am hotărât noi am văzut că ceilalți nu au făcut-o. Noi nu oferim absolut nici un pachet pentru Revelion în condițiile actuale, în condițiile unei incertitudini. Un pachet de Revelion chiar nu este bine venit din punctul nostru de vedere spre a le oferi turiștilor.

Noi am lăsat aceste sărbători să se desfășoare ca oricare vacanță a oricui va dori să petreacă o zi, două, trei. Lumea este supărată, amărâtă, fără bani, noi lucrăm într-un domeniu extrem de afectat.

Noi am luat în calcul că lumea nu are bani, nu o să se poată să se bucure ca anii trecuți când pachetele respective cuprindeau foarte multe lucruri, seri festive, cine, dansuri, orchestre , tombole, plecări în grupuri și așa mai departe. Aceste lucruri comune nu se mai pot face, iar noi suntem printre cei care vrem să respectăm toate aceste lucruri pentru că pierderea acestui an se transpune în sănătatea noastră pe mai departe.

„Momentan importantă este sănătatea noastră și a turiștilor. Noi suntem un sector unde suntem expuși”

Avem toate camerele ocupate pentru Revelion, iar la cei care vin li s-a spus din start să nu se aștepte la absolut nimic, este ca oricare zi a anului, dacă vor să vină în aceste condiții este alegerea lor, a declarat Roxana Pasat, managerul Hotelului Carol din Vatra Dornei.

 

Citeste si   VIDEO I Interpreta de muzică populară Andra MATEI: „Pentru mine, PANDEMIA a venit la pachet și cu BUNE și cu RELE”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ