Share

În data de 15 septembrie la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sf. Maria” din Iași s-a desfășurat o vizită  de presă în cadrul căreia reprezentanții unității sanitare au prezentat o parte din rezultatele procesului de reabilitare și modernizare în care se află spitalul.

Lucrările la patru dintre etajele tronsonului III au fost finalizate

Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sf. Maria” din Iași este cel mai mare spital clinic de pediatrie din zona Moldovei. De asemenea, unitatea sanitară este a doua de acest fel ca mărime din România și are toate specializările în domeniul pediatriei cu excepția transplantului.

Citeste si   La alte TREI școli din județul IAȘI se suspendă CURSURILE organizate în modalitatea „față în față”

Cu ajutorul fondurilor europene accesate de autorități în 2018, este prima dată când spitalul va fi modernizat în totalitate. Peste 27 de milioane de euro au fost alocate pentru lucrările de reabilitare. În cadrul evenimentului președintele CJ Iași, Maricel Popa a declarat faptul că s-au renovat toate instalațiile de apă, canalizare și s-a pus fibră optică în toate saloanele. De asemenea, marea majoritate a pereților din unitatea sanitară ieșeană au fost dărâmați și refăcuți în totalitate.

În cadrul evenimentului Dr. Cătălina Ionescu având funcția de Director Medical a declarat despre lucrările de reabilitare și modernizare:

„În principiu menținem cam aceeași repartiție a secțiilor și clinicilor. Vor fi câteva modificări în sensul că spațiul dedicat oncologiei va trebui extins prin mutarea zonei unde se face hemodializă pe alt sector pentru că adresabilitatea pe sectorul de oncologie este foarte mare și avem nevoie de un spațiu mai mare.

În principiu ne dorim să menținem niște circuite cât mai aproape de normal, spitalizările de zi să se facă într-o locație separată, nu pe secțiile spitalului. Ne dorim să putem să respectăm atât circuitul pentru spitalizările continue dar și pentru spitalizările de zi, să fie un circuit pentru vizitatori cu un orar bine stabilit”

Fiecare salon dispune de un sistem de jaluzele care se reglează automat și de un sistem special de climatizare ce purifică aerul și reglează umiditatea din încăpere.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

Începând de săptămâna viitoare pacienții vor putea fi internați în tronsonul modernizat. Media pentru fiecare secție este de 35 de paturi. În fiecare cameră vor sta 2 sau 3 pacienți.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ