Share

Protestul de cetățenilor din Valea Lupului a pus autoritățile în mișcare

În urma protestului cetățenilor din Valea Lupului, de săptămâna trecută, Prefectura Iași a organizat o întâlnire cu toți cei responsabili pentru găsirea de soluții urgente pentru rezolvarea problemelor sesizate.

Astăzi a avut loc o primă întâlnire dedicată găsirii de soluții pentru ca traficul pietonal în zona limitrofă drumului național din comuna Valea Lupului să se desfășoare în siguranță.

Discuțiile s-au purtat cu toate instituțiile responsabile, dar și cu reprezentanți ai cetățenilor din zonă, cei mai avizați să se pronunțe cu privire la siguranța traficului pietonal.

Marian ȘerbescuÎmpreună cu participanții la discuții, am stabilit termene ferme pentru soluționarea problemei traversării de către pietoni a drumului național. În cursul săptămânii viitoare, Direcția Regională Drumuri și Poduri va reinstala limitatoarele de viteză la trecerile de pietoni existente.

 

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Dacă licitația organizată de Primărie nu va fi contestată, lucrarea s-ar putea finaliza în termen de maxim trei luni.

Prin directorul tehnic al Primăriei Iași, Dumitru Tomorug, municipalitatea s-a angajat să amenajeze o trecere de pietoni semaforizată în zona Popasului Păcurari, la intersecția cu strada Prof. Ioan Petru Culianu, investiția fiind deja bugetată pentru acest an.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

SC Antibiotice SA se află într-un stadiu avansat în demersurile pentru amenajarea unui sens giratoriu în apropierea actualului punct de întoarcere de la Poarta 2, documentațiile necesare pentru avizele cerute prin certificatul de urbanism fiind în curs de realizare.

În următoarele două săptămâni, primăria comunei Valea Lupului urmează să primească avizul privitor la proiectul propriu de amenajare a patru pasarele pietonale care să traverseze drumul național.

Dacă avizul va fi favorabil, lucrarea, evaluată la 2,7 milioane lei, se va finanța prin Programul Național de Dezvoltare Locală inițiat de Ministerul Dezvoltării.

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Primarul Dumitru Mihăiluc a precizat că în cazul unui aviz negativ, comuna va iniția un proiect multianual pentru construirea pasarelelor. În oricare din variante, în cursul acestui an va fi realizat studiul de oportunitate și vor fi obținute avizele necesare, iar anul viitor vor începe lucrările pentru cel puțin o astfel de pasarelă.

La începutul lunii septembrie, respectiv la împlinirea termenului de trei luni pentru amenajarea trecerii de pietoni semaforizate, vom organiza o nouă întâlnire pentru a verifica dacă toate cele stabilite s-au concretizat.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ