Share

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Cei doi oficiali au dorit să sublinieze prin locația aleasă determinarea și deschiderea către o cooperare de succes dintre Republica Moldova și Ucraina. Totodată, oficialii au menționat dialogului politic bun dintre părți.foto__j0a0732_82571500

Pavel Filip și Petro Poroșenko au menționat că ambele state au dovedit eficiență și interes pentru a soluționa orice fel de probleme care au apărut, spre exemplu, în domeniul circulației cetățenilor.

Citeste si   #alegeriRMoldova Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

“Punctul Palanca este un simbol al prieteniei și bunei înțelegeri dintre țările noastre. Am decis ca împreună cu Uniunea Europeană să construim aici un punct comun de trecere a frontierei”, a declarat președintele Ucrainei.

Părțile au convenit, în cadrul proiectului Parteneriatului Estic, cu susținerea Uniunii Europene, să construiască pe acest segment un punct modern de traversare a frontierei, dotat cu cele mai performante echipamente.

Uniunea Europeană alocă în acest scop fondurile necesare, iar echipele de grăniceri din Moldova și Ucraina vor asigura o trecere rapidă și fără probleme a frontierei.

“Foarte des cetățenii atunci când aud despre colaborare se gândesc la ceva abstract, astăzi această colaborare capătă contururi concrete, aceste proiecte vor fi realizate, deoarece există voința necesară și ele sunt în interesul cetățenilor din Republica Moldova și Ucraina”, a accentuat premierul Republicii Moldova Pavel Filip.

Citeste si   #alegeriRMoldova Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Șeful Executivului de la Chișinău a specificat că odată cu lansarea acestui proiect nu vor mai fi rânduri, iar procedurile de control vamal vor fi efectuate foarte rapid și în confortul cetățenilor celor două țări.

Oficialii au remarcat că au fost discutate mai multe aspecte ale relațiilor bilaterale și s-a ajuns la înțelegeri concrete. Între acestea, organizarea în timpul apropiat a întrevederii dintre Premierul Pavel Filip si omologul său ucrainean, precum și pregătirea ședinței Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică, care nu s-a mai întrunit din anul 2011.

Citeste si   #alegeriRMoldova Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Pavel Filip și Petro Poroșenko au declarat că înțelegerile la care s-a ajuns vor contribui la impulsionarea în continuare a cooperării în domeniile economic, cultural, umanitar și social.

Mai multe pe publika.md


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ