Share

Candidatul PNL Dumitru Mihalescul, consideră că este necesară actualizarea codului fiscal cu privire la deducerea personală pentru persoanele fizice și pentru persoanele aflate în întreținere.

 ” În ceea ce privește prevederile art.77 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, trebuie să vă aduc la cunoștință că, deși acestea au fost actualizate în anul 2017, prin Ordonanța nr.79/2017, ele nu mai corespund raportării la un salariu minim pe economie de 1.945 de lei și nici la un salariu mediu brut pe economie de cca. 3.600 de lei.

Neactualizarea acestor cote de venituri salariale la nivelul parametrilor salariali actuali, face aproape inaplicabilă politica de susținere a angajaților cu salariul minim pe economie, având în vedere valoarea regresivă a deducerilor.

Mai mult decât atât, salariații care au în întreținere 1-4 persoane (copii sau persoane vârstnice) beneficiază de deduceri nesemnificative, astfel încât prevederea inițială din Codul fiscal nu mai are aproape niciun impact social asupra familiilor numeroase”

Chiar și în condițiile în care România traversează o perioadă bugetară deosebit de dificilă, ca efect al crizei sanitare și economice, aspectele sociale cu privire la familiile care au în întreținere 1-4 persoane trebuie să găsească soluții chiar și în acest context. Așadar, față de problematica expusă, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 430.605 cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

– Aveți în vedere să actualizați, începând cu data de 1 ianuarie 2021, nivelul minim al aplicării deducerilor personale la nivelul salariului minim brut garantat în plată pentru anul 2021?
– Vă rog să precizați dacă nu ar fi oportună actualizarea întregii grile de deduceri pentru salariații care au persoane în întreținere (copii sau vârstnici), astfel încât sistemul de protecție socială să fie mult mai țintit și să încurajeze persoanele active (salariați)?

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 422.852 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ