Share

Ziua de 27 septembrie se apropie cu pași repezi iar autoritățile încearcă să se mobilizeze cât mai eficient pentru ca măsurile de siguranță să fie respectate în totalitate pe toată durata procesului electoral.

În cadrul conferinței de presă susținută la Primăria Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica a declarat faptul că alegătorii se vor afla în siguranță în momentul în care vor participa la vot.

Cabinele de vot se vor dezinfecta periodic

Președintele și vicepreședintele de la fiecare secție se vor ocupa de dezinfectarea ștampilei pentru ca votanții să se afle în siguranță. De asemenea, mai multe secții vor fi deschise de către autorități pentru a se păstra distanțarea socială.

Toată activitatea de dezinfecție și toate măsurile de protecție sanitară vor fi organizate de Primăria Municipiului Iași. Noi am fost organizați în perioada anterioară cu circa 277 de secții de vot pentru alegerile prezidențiale dar se pare că vom avea mai multe pe considerentul pe care l-am specificat dar nu vom avea mai mult de 300. Deci pe toată perioada votului vom avea 300 de persoane voluntare și nevoluntare,deja am umplut o listă cu angajați ai municipiului Iași care vor participa la această chestiune și vom avea pe toată perioada zilei de vot persoane care vor veni să dezinfecteze.

În sarcina celor care dirijează ștampilele, președintele și vicepreședintele vor avea materialul dezinfectant, vor da ștampila cetățeanului care votează, o vor dezinfecta iar apoi o vor pune lângă tușieră. Celelalte lucruri din cabina de vot, de pe urna de vot, covorașul  dezinfectant de la intrarea în clădirea în care se află una sau mai multe secții de votare le vom urmări noi. De asemenea voi face apel și la personalul din școli, acolo unde există școli în organizarea secțiilor de vot, să activeze și doamnele de la întreținere care vor veni alături de noi


Share
Citeste si   VIDEO Klaus Iohannis, prima reacție după acuzațiile de fraudă de la alegerile locale

LĂSAȚI UN MESAJ