Share

„În fiecare lună vin noi tranșe de vaccin antigripal în România. Probabil că știți, dar dacă nu știți vă spun eu: vechiul guvern PSD-ist comandase 1,5 milioane de doze. Între timp, noul guvern liberal a comandat 3,5 milioane de doze, adică mai bine decât dublu. Aceste doze vor ajunge în România la termenele negociate de Guvern”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a dat asigurări că alte tranșe de vaccin vor mai veni și a subliniat că lipsa acestuia de pe piață este de înțeles pe timp de pandemie, când mulți vor să se imunizeze.

Citeste si   Doliu în lumea politică: un fost primar a murit, la scurt timp după soţie

Chiar dacă, cel puțin în momentul de față, România nu are acces la un vaccin împotriva noului coronavirus, nici „clasicele” virusuri nu sunt mai ușor de combătut în țara naostră. Mai nou, sistemul sanitar se confruntă cu o penurie de vaccinuri împotriva banalului virus gripal. Sezonul gripei și al virozelor a început, iar în farmaciile din Iași nu se mai găsește vaccinul antigripal. Oamenii sunt puși pe listele de așteptare, dar nimeni nu știe când vor fi refăcute stocurile. Farmaciștii spun că și dozele care vor veni vor fi insuficiente și cel mai simplu ar fi dacă ar putea fi comandate online, relatează Realitatea PLUS

Citeste si   CHECK-IN. Decembrie gri în sectorul 2 din Capitală

Deși campania de vaccinare antigripală este în plină desfășurare, farmaciștii dau doar răspunsuri negative la întrebarea “Aveți vaccin?”, si asta pentru ca puținele doze existente sunt în cabinetele medicilor de familie.

Pe o raza de 100 de metri, in patru farmacii din centrul municipiului Iasi, nu mai sunt doze de vaccin pentru persoanele care doresc sa se imunizeze contracost. Farmacistii spun ca si ei il asteapta, insa nu stiu cand vor fi refacute stocurile.

Citeste si   Traian Berbeceanu: „Dacă respectăm măsurile în vigoare, nu vom fi nevoiți să luăm măsuri mai severe privind pandemia de COVID-19 în București”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ