Share

Ziarul Buna Dimineața Iasi a fost și va rămâne o publicație complet apolitică! Vom 
continua să sancționăm derapajele și atitudinile populiste ale liderilor politici
locali și naționali care, nici dupa trecerea a 30 de ani de la Revoluție 
DEMONSTREAZĂ că nu au înțeles încă ce așteaptă electoratul din partea lor!

Tineri sau mai în vârstă, politicienii bat în continuare câmpii, certându-se unii 
pe alții și disputându-și mize mărunte în timp ce marile proiecte sunt amânate, an 
după an. Neputința lor se traduce în lipsa marilor proiecte regionale și locale
de care Regiunea de Nord Est a României și Iașul în cazul de față are atâta nevoie.

Asemenea situații nu se întâlnesc în Ardeal unde, politicienii au înțeles să 
găsească punctul comun în rezolvarea sau ducerea la bun sfârșit a proiectelor 
prioritare, indiferent dacă este vorba despre infrastructură rutieră sau medicală, 
atragerea investitorilor sau dezvoltarea inteligentă a administrației publice!!!

Nu este și cazul IAȘULUI!
Din acest motiv îi vom sancționa fără drept de apel pe politicienii PSD, PNL, USR 
etc pentru neprofesionalismul de care continuă să dea dovadă!

Iată cum înțeleg politicienii locali să vă reprezinte!

 

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,41 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

MARICEL POPA: “Costel Alexe face cinste – un milion de drujbe ultimul răcnet pentru defrișarea pădurilor!”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, se asigură că firmele care lucrează în domeniul exploatărilor forestiere vor avea la dispoziție în continuare cele mai eficiente utilaje și cele mai bune condiții de „lucru”. În cadrul unei dezbateri desfășurate zilele trecute, Costel Alexe a declarat că firmele mici din domeniul forestier vor dispune în viitorul exercițiu financiar european 2021-2027, de un sprijin financiar asigurat de Ministerul Mediului în valoare de 200 milioane euro. Suma va permite acordarea de granturi de până la 200.000 de euro fiecare, peste 1.000 de firme urmând să beneficieze astfel de generozitatea ministrului. Fondurile pot fi utilizate de exemplu pentru achiziționarea a un milion de drujbe, la un preț de 200 euro bucata. Practic, se dau fonduri europene pentru cei care taie pădurile, pentru a stimula și susține defrișările.

Citeste si   Robert Cazanciuc: „Am convocat Biroul permanent al Senatului pentru dublarea alocațiilor. Colegii de la PNL și USR lipsesc de o lună”

Acesta a apreciat că fondurile disponibile pentru sectorul forestier în cadrul Politicii Agricole Comune sau în alte programe ale comunității europene ar putea fi utilizate cu mai mult folos pentru demararea unor proiecte de regenerare a fondului forestier, de protejare a parcurilor naturale și a siturilor Natura 2000, de împădurire a terenurilor aflate în pericol de deșertificare sau de înființare a unor perdele forestiere pentru protejarea drumurilor împotriva înzăpezirii.

Costel ALEXE: “Din păcate, promisiunile făcute de PSD la preluarea conducerii Consiliului Judeţean Iaşi au fost simple iluzii livrate de Maricel Popa care, la ceas de bilanţ, va veni cu capul plecat în faţa alegătorilor”

La pereluarea mandatului, Maricel Popa a avut misiunea de a continua şi implementa Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, care nici acum nu funcţionează la capacitatea dorită şi care a stagnat pentru prea mult timp.

Citeste si   100% TU DECIZI! Florian Bodog, ministrul cu doctorat fraudat

Avem aproape o mie de kilometri de drumuri judeţene însă modul heirupist prin care Maricel Popa a ales să facă modernizări, fără înţelegerea previziunilor de trafic, a dus la o risipă a banului public. Nu puţine au fost cazurile în care am văzut utilaje pe drumuri judeţene care nu duc nicăieri, şi care puteau fi retrogradate la nivel de drumuri comunale iar fondurile să fi fost direcţionate către rute mai importante.

Aeroportul Iaşi, pe care Maricel Popa l-a luat în primire în vremea în care acesta era pe o curbă ascendentă de dezvoltare, l-a dus până în punctul în care a devenit un obiectiv indezirabil pentru operatorii aerieni şi pasageri.

Cu singuranţă, nu asta şi-au dorit ieşenii în urmă cu patru ani, când PSD le-a servit amăgiri şi speranţe deşarte!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ