Share

Mii de pelerini vor fi şi anul acesta la sanctuarul naţional marian de la Cacica (jud. Suceava) în zilele de 14 şi 15 august 2019, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului

Anul acesta este primul pelerinaj la care va fi prezent şi PS Iosif Păuleţ, în calitate de nou episcop al Diecezei de Iaşi. Până la consacrarea episcopală, PS Iosif a fost decan al Decanatului de Bucovina, unde se află sanctuarul din Cacica. La unele celebrări va participa şi ÎPS Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova.

Astăzi, 14 august, la ora 12.00, PS Iosif Păuleţ, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, va celebra sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului. Predicile de la Liturghiile principale vor fi ţinute de pr. Virgil Blaj, OFMConv., profesor de filozofie la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Din programul celebrărilor de la Cacica face parte și pelerinajul tinerilor de astăzi, 14 august. Pelerinajul pe jos începe la circa 5 km de Cacica, la ora 12.00, urmând ca la ora 13.30 să aibă loc ritul primirii tinerilor pelerini, iar la ora 18.00 va fi sfânta Liturghie celebrată de ÎPS Miguel Maury Buendía, nunţiul apostolic, animată de copii, ministranţi, tineri, seminarişti şi persoane consacrate. Excelenţa Sa va rosti şi predica la această sfântă Liturghie.

Privegherea mariană cu lumânări de la ora 22:00 reprezintă apogeul ajunului sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Rugăciuni şi cântece în cinstea Maicii Domnului se vor înălţa din inimile pelerinilor

În ziua de hram, joi, 15 august, vor avea loc, la ora 6.00, sfânta Liturghie în limba română, iar la ora 7.30 sfânta Liturghie greco-catolică. Liturghia în limba maghiară va fi la ora 8.30, iar Liturghiile în limba polonă şi în limba germană, la ora 9.15.

În centrul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului este Liturghia de hram celebrată la ora 11.00, de ÎPS Miguel Maury Buendía, iar predica va fi ţinută de pr. Virgil Blaj, OFMConv., predicatorul pelerinajului de la Cacica de anul acesta.

La această sfântă Liturghie PS Iosif Păuleţ, noul păstor al Diecezei de Iaşi, va avea un mesaj special adresat pelerinilor. La Liturghie vor participa episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din străinătate. La final icoana va fi purtată în procesiune în jurul bisericii şi vor fi binecuvântate florile şi obiectele religioase aduse de pelerin


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ