Lacrimile, poveștile adevărate și răbdarea devin însoțitorii pelerinilor sosiți în capitala Moldovei

„Liniște, pace, speranță”! Aceste trei cuvinte sunt în inima tuturor credincioșilor care au venit în capitala Moldovei în acest an la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Am întâlnit tot felul de persoane smerite, cu lacrimi în ochi, care speră foarte mult să li se rezolve problemele. Credința le-a rămas singura soluție în care mai au nădejde. Cu busuioc în mână, cu flori și cu agheazmă, credincioșii se îndreaptă perseverenți spre rândul care duce la Sfintele Moaște. Veniți din sudul, centrul, vestul și estul țării, pelerinii sunt în siguranță, deoarece, deocamdată nu s-au înregistrat incidente de o gravă intensitate.

 

„Eu sunt din București și vin aici de zece ani. Aici, la Sfânta Cuvioasă Parascheva simt o energie bună, o energie pozitivă și vin cu mare drag, a spus Daniela.” 

„Noi venim din județul Galați, de la țară,  pentru prima oară aici. Am venit cu autocarul. A fost excelent, a fost o zi foarte frumoasă, nu simțim oboseală, nu nimica, a spus credincioasa Didina.”

„Venim din județul Constanța, de la Hârșova pentru că toți avem câte o problemă, câte un necaz, venim și ne rugăm pentru că de câte ori am venit am simțit rezultate. Eu am ieșit cu lacrimi în ochi și nici acum nu-mi revin, a spus credincioasa Teodora.”

La pelerinaj, nu are cum să nu atragă atenția și costumele cu sclipici. Mi-au atras în mod special niște persoane de etnie rromă care aveau costumele colorate specifice, dar avea și mărturisiri sincere. În tot acest timp, cu cozile negre și cu copiii crescuți în viteză, mi-au zis:

„Suntem de la Roman și am venit cu mașâna. Noi ne simțim tare bine, ne rugăm pentru copiii, pentru lume, pentru tot, au declarat Ileana, Valerica și Crizantema.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ