Share

Având în vedere importanţa de a valorifica, din punct de vedere educativ orice aspect al vieţii cotidiene în beneficiul persoanelor custodiate, în general, și al tinerilor, în special, aflaţi în perioada de formare şi dezvoltare a personalităţii, personalul serviciului de educație și asistență socială din cadrul unității noastre a susținut în data 04 noimebrie 2020 de proiectul de activitate „De vorbă cu personalităţile locale”.

La întâlnirea care s-a desfășurat on-line pe platforma ZOOM, din motive de siguranță necesare în contextul epidemiologic SARS-COV-2, au participat 5 persoane private de libertate -tineri, aceștia beneficiind de experienţa de viaţă ce poate constitui model comportamental autentic din partea doamnei Dr. în medicină psihoterapeut în trei școli de formare Gabriela ZBOIU.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

Aceste întâlniri au rolul de a promova adevăratele valori sociale şi dezvoltarea unor calităţi umane precum dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa,  și în special la categoriile penale considerate a avea şanse mai mari de reabilitare socială, după efectuarea sancţiunilor penale.

Contactul nemijlocit cu persoane care, prin efort propriu susţinut, au obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă care le-au marcat existenţa acestor persoane, pot constitui subiecte de reflecţie şi pot canaliza resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

Citeste si   (P) MARIUS OSTAFICIUC, președintele Organizației Municipale IAȘI al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea TRANSILVANIEIcu ROMÂNIA”

Obiectivele urmărite au constat în diversificarea şi extinderea reţelei de suport social prin stabilirea de contacte şi colaborări cu personalităţi şi instituţii, autorităţi publice locale, precum şi formarea şi consolidarea comportamentelor dezirabile social la tinerii aflaţi în detenţie, prin oferirea unor exemple de viaţă autentică ce pot constitui modele de reuşită în plan social.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „VISUL unui popor a fost ÎMPLINIT în urmă cu mai bine de un SECOL.”


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ