Share

Deși în Parlament s-a votat o nouă lege a pensiilor care prevedea că de la data de 1 septembrie veniturile pensionarilor să crească cu 40%, pandemia de SARS COV2 a prăbușit economia autohtonă, iar Guvernul a decis să ajusteze punctul de pensie.

În acest context, de la data de 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 14%.

Florin Cîțu, ministrul de finanțe a anunțat că majorarea este semnificativă chiar dacă ne aflăm într-o perioadă dificilă, economia fiind grav afectată de pandemia de coronavirus.

Citeste si   INCENDIU în localitatea DORNA CANDRENILOR! ISU Suceava trage un SEMNAL de ALARMĂ pentru cetățeni

Pensiile au crescut de la 1.265 la 1.442, ceea ce înseamnă că pensionarii beneficiază de o creștere de 177 de lei

Dacă în trecut valoarea punctului de pensie era de 1.265 lei, de la data de 1 septembrie valoarea venitului obținut de pensionari este de 1.442 lei.

De asemenea, indemnizația socială minimă garantată a crescut de la 704 lei la 800 lei.

Citeste si   În CÂMPULUNG MOLDOVENESC se deschide un sediu secundar de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de CONDUCERE și ÎNMATRICULĂRI Vehicule

La nivelul județului Suceava sunt 136.000 de pensionar de la stat și aproximativ 2.600 de veterani

Luna aceasta toți pensionarii primesc pensiile mărite. Am luat legătura cu poșta, iar până la data de 11 septembrie pensionarilor li se vor vira banii prin mandat poștal, iar după data de 12 pensionarii vor putea scoate banii de pe card. Am terminat de recalculat indicele de corecție la 11.391 de persoane și luna aceasta primesc toți până la ultimul pensionar plata indicilor de corecție.

Ne facem datoria și așteptăm toți pensionarii la Casa de Pensii, mai ales că pensionarii sunt foarte disciplinați și respectă distanțarea socială”,a declarat directorul Casei de Pensii Suceava, Constantin BOLIACU, pentru Ziarul „Bună Dimineața Suceava”.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ