Share

Polițiștii ieșeni au desfășurat patru percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru furt calificat în formă continuată.

Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore

La data de 14 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat patru percheziții domiciliare, pe raza comunelor Mogoșești și Miroslava, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Din investigațiile efectuate a rezultat că în perioada februarie – aprilie 2020, patru bărbați cu vârste între 23 și 46 de ani ar fi pătruns pe timp de noapte, prin efracţie sau escaladare, în imobile cu destinaţie de locuinţe sau aflate în construcţie, precum şi într-un depozit cu materiale de construcţii, de unde ar fi sustras mai multe bunuri ( scule electrice, materiale de construcții, centrale termice, obiecte sanitare, etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 190.000 de lei.

Citeste si   TONOMATELE de cafea - risc de INFECATRE cu SARS-COV-2? Mihaela: ”Nu avem de unde ȘTI cine a pus MÂNA pe acel APARAT înaintea NOASTRĂ”

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar cei patru bărbați au fost conduși la audieri

În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru bărbați cercetați pentru comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 15 mai a.c., aceștia au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus, față de bărbatul, de 46 de ani, măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar față de bărbații, de 31 de ani, respectiv 36 de ani, măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informații Iași și Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași, iar la acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași.

Cercetările continuă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ