Share

In urmatoarele saptamani, autoritatile urmeaza sa anunte schimbarea permiselor de conducere, pentru armonizarea cu cele folosite in restul Uniunii Europene.

Potrivit profit.ro, pana la sfarsitul acestui an, Ministerul Administratiei si Internelor va introduce modificarile privind informatiile din permisele auto, astfel incat acestea sa contina coduri similare cu cele folosite in restul Uniunii Europene. Modificarile se refera la aceste coduri, care apar la rubricile 12, 13 si 14 de pe spatele permisului. Este vorba despre rubricile ce contin informatiile privind restrictiile medicale sau administrative ale conducatorului auto – de pilda, daca acesta are proteze ale membrelor sau daca are voie sa conduca doar in anumite intervale orare sau doar pe anumite tipuri de drumuri.

Aceste coduri exista si in permisul actual, dar intre timp au aparut diverse modificari care cer schimbarea permiselor pentru armonizarea la legislatia europeana.  Profit.ro a publicat si o lista cu noile coduri.

In mod obisnuit, in cazul unor astfel de schimbari permisele deja existente raman valide, fiind inlocuite cu noul model atunci cand expira.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ