Share

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 9 august a.c., un bărbat de 46 de ani, din judeţul Vaslui, ar fi condus un autoturism, pe DN 28 D – Varianta Ocolitoare, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi acroşat un autoturism staţionat, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 10 august a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 11 august a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului

La data de 3 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au depistat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Cepleniţa în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 281, în comuna Cepleniţa, fiind sub influenţa alcoolului.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 10 august a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

La data de 11 august a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Cercetările continuă.

Cercetat pentru refuzul de prelevare de mostre biologice

La data de 10 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au oprit pentru control, pe DN24 C, în comuna Ţigănaşi, un autoturism condus de un bărbat, de 71 de ani, din comuna Ţigănaşi.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ