Share

Prefectul Județului Iași, dl. Marian Grigoraș, a emis Ordinele necesare organizării grupului de lucru în vederea coordonarii recepției și distribuției  pachetelor cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate în cadrul POAD precum și în vederea stabilirii centrelor de distribuire la nivelul tuturor celor 98 de unități administrativ-teritoriale ale județului Iași.

Conform planificării stabilite împreună cu furnizorul pachetelor, distribuirea către primării se va realiza în perioada 15 Iunie – 28 Iunie a.c.

“Instituția Prefectului își dorește ca acest ajutor să ajungă cât mai repede la persoanele vizate. Suntem într-o perioada în care epidemia de SARS COV2 nu s-a stins și orice sprijin în sensul asigurării igienei personale este unul extrem de util.

Punem la dispoziție personal și logistică astfel încât procesul de livrare către localități să se desfășoare fără impedimente. Într-o etapă ulterioară, vor fi distribuite persoanelor defavorizate din județul Iași și pachete cu produse alimentare de bază” declară prefectul Marian Grigoraș.

Conform datelor disponibilie, vor fi distribuite un număr de 58.687 pachete, alocate beneficiarilor eligibili din județul Iași.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Categoriile de persoane defavorizate care au calitatea de destinatari finali ai acestor produse sunt:

  1. Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

În cadrul prezentei distribuții de produse de igienă, pentru fiecare beneficiar, va fi livrat câte un pachet cuprinzând următoarele:

Produs

Cantitate

Periuță de dinți

5 buc.

Pastă de dinți

300 ml

Săpun lichid

500 ml

Șampon copii

800 ml

Șampon adulți

500 ml

Detergent de rufe

2700 gr.

 

Baza legală europeană este constituită de Regulamentul nr. 223/2014 al Parlamentului european și al Consiliului din 11 martie 2014 privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, care înlocuiește legislația europeană anterioară în domeniu. Noul act normativ național în baza căruia va fi derulat POAD 2019-2021 este OUG 84/2020, intrat în vigoare în data de 29 mai 2020.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ