Share

În urma controalelor efectuate de către personalul  MAI reprezentat de polițiști, jandarmi, pompieri dar și de structurile de cooperare precum DSP, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Protecția Consumatorului, unii  cetățeni cât și operatori economici de pe raza municipiului Suceava nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii de Sars-Cov2.

Ca urmare a nerespectării măsurilor, aceștia au fost sancționați contravențional. Unii au primit sancțiuni în valoare de 10.000 de lei, iar alții au scăpat doar cu un avertisment.

Controalele în civil de către personalul MAI au fost efectuate week-end-ul trecut (10.10.-11.10.2020 a.c.)  în mijloacele de transport în comun, în locațiile care presupun un număr crescut de persoane precum locurile publice, restaurantele și evenimentele sociale.

Citeste si   PARCAREA de lângă Tribunalul SUCEAVA a fost reabilitată și MODERNIZATĂ! Lucian HARȘOVSCHI: „Nu ne OPRIM aici”

Județul Suceava este la un pas de SCENARIUL ROȘU datorită numărului mare de infectări

Județul Suceava este la un pas de SCENARIUL ROȘU datorită numărului mare de infectări, iar aceste controale se vor intensifica tocmai pentru ca personalul MAI să se asigure că toate localurile vor fi închise pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Totodată se vor concentra și pe zonele cu aflux mare de persoane cu târguri și piețe.

Citeste si   100 de candidați și-au depus dosarul de ÎNSCRIERE la CONCURS la sediul Direcției de Sănătate Publică Județul SUCEAVA

Comisarul șef de poliție, Ionuț Epureanu a declarat pentru reporterii Ziarului „Bună Dimineața Suceava” că vor intensifica aceste acțiuni și în perioada următoare.

”Marea majoritate a cetățenilor au respectat măsurile, bineînțeles ca de obicei, au fost și cetățeni care nu au respectat măsurile, iar cei care au fost identificați au fost sancționați.

O sancțiune mai mare în valoare de 10.000 de lei a fost aplicată unui operator economic de pe raza municipiului Suceava, care a organizat o petrecere privată, inclusiv la interiorul localului deși acest lucru era interzis prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Suceava astfel încât petrecerea a fost închisă, iar toți cei 38 de participanți au fost evacuați din locație.

Au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii în mijloacele de transport în comun dar și pe cursele intra-județene.

Vom intensifica aceste acțiuni și în perioada următoare și ne vom axa pe măsurile de prevenire să ne asigurăm că localurile sunt închise. Ne vom concentra și pe zonele cu aflux mare de persoane cu târguri și piețe”, a declarat Comisarul șef de poliție, Ionuț Epureanu.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ