123 șoferi ieșeni au rămas pietoni, după ce au fost prinși de polițiști fie că au condus cu viteză, fie că au consumat băuturi alcoolice și au urcat la volan

În perioada 20 august – 26 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Iași au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza județului Iași.

Într-o săptămână, polițiștii rutieri ieșeni au aplicat 775 de sancțiuni contravenționale, dintre care 768 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 7 conform altor acte normative.

Astfel, au fost aplicate 209 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 10 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 4 pentru neacordarea priorității de trecere a vehiculelor, 38 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști, 6 pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, 26 pentru nerespectarea legislației privind depășirea vehiculelor și 477 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 123 de permise de conducere

Dintre acestea, 57 pentru  nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 26 pentru nerespectarea legislației privind depășirea vehiculelor, 10 pentru conducerea sub influența alcoolului și 30 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 infracțiuni.

Printre conducătorii trași pe dreapta de polițiști, se numără și un tânăr de 19 ani, din comuna Țibana. Acesta a condus un autoturism pe DJ DJ 282C, în comuna Ţigănaşi, cu viteza de 138 km/h, control radar, sector de drum limitat la 50 km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.305 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i reținut permisul de conducere.

Un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Răducăneni, a fost depistat conducând un autoturism, fiind sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost transportat la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ