Share

Activitatea de colectare selectivă este o dimensiune consistentă a activității Salubris S.A. și a fost demarată încă din anul 2005 printr-un Proiect Pilot pentru o populație de 11.000 de locuitori.

Implementarea proiectului „Managementul integrat al deșeurilor în Municipiul Iași”, s-a dezvoltat prin amplasarea în Iași a peste 1500 eurocontainere și europubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe trei categorii, preluarea și transportul acestora la depozitul conform Țuțora, sortarea, balotarea și valorificarea prin reciclatori autorizați.

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că se depun cererile de solicitare a AJUTOARELOR de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19

Salubris S.A. asigură preluarea separată a deșeurilor de la punctele gospodaresti (cu mașini dedicate fiecărui sortiment de deșeu reciclabil), a implementat proceduri interne de lucru și și-a instruit angajații cu privire la obligativitatea preluării separate a fiecărui tip de deșeu in parte.

Regulamentul de exploatare a depozitului și procedurile interne de lucru – este  permanent monitorizat și controlat de autoritățile competente în domeniu.

Citeste si   „Serile bobocilor” organizate diferit la USAMV Iaşi

Societatea a derulat și derulează campanii de educare, informare și conștientizare a ieșenilor privind importanța protejării mediului înconjurător și implicit importanța colectării selective a deșeurilor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ