Share

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat centralizarea rezultatelor triajului epidemiologic, făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, un număr de 206 dintre aceştia având păduchi, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.

Potrivit sursei citate, numărul este apropiat celui înregistrat anul trecut, când au fost depistaţi 214 elevi cu păduchi. Triajul epidemiologic a fost efectuat la un număr de 313 unităţi şcolare, fiind examinaţi 52.923 elevi dintre cei 56.229 înscrişi.

Citeste si   VIDEO Fotbal - Liga I: FC Hermannstadt - CFR Cluj 1-3

Cei care nu au fost verificaţi provin în mare parte din zona rurală acolo unde, neexistând reţea de medicină şcolară, aşa cum se întâmplă în oraşe, controlul se face tot de către medicul de familie pe lista căruia sunt înscrişi elevii.

‘În urma controlului epidemiologic au fost depistaţi 206 elevi cu pediculoză, 97 din mediul urban şi 109 din mediul rural, dar şi trei cazuri de scabie, unul în mediul rural şi alte două la elevi din oraşe. Au mai fost depistate şi 42 cazuri de angine. Toţi elevii aflaţi în această situaţie au fost îndepărtaţi din colectivitate, li s-a dat tratament şi urmează să meargă la recontrol la medicul de familie. Dacă problema s-a rezolvat, medicul de familie le va da un aviz care le va permite reintegrarea în colectivitate’, a precizat Iordăchescu.

Citeste si   VIDEO Fotbal - Liga I: FC Hermannstadt - CFR Cluj 1-3

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ