Peste 29.000 de bilete de tren gratuite, eliberate pentru studenții și elevii cu drept de vot

0
Share

Peste 29.000 de bilete gratuite au fost eliberate până în prezent pentru elevii și studenții cu drept de vot, aproape jumătate din total fiind achiziționate din București, potrivit datelor postate de CFR Călători pe propria pagină de Facebook.

“Din 8 decembrie până la acest moment s-au eliberat peste 29 mii de bilete gratuite pentru elevii și studenții cu drept de vot, în baza OUG 89/2016, peste 13 mii dintre aceste bilete, din București!”, se menționează în postarea publicată în urmă cu aproape trei ore.

În perioada 8-12 decembrie, în baza prevederilor OUG 89/2016, elevii și studenții cu drept de vot beneficiază de transport gratuit cu trenul din localitățile în care studiază către cele de domiciliu și retur, cu tren Regio și InterRegio, clasa a II-a.

Conform CFR Călători, casele de bilete din București Gara de Nord și din toate gările aflate în localități cu centre universitare funcționează la capacitate maximă, iar personalul feroviar a fost suplimentat de asemenea, pentru a face față acestei afluențe de pasageri, iar capacitatea de transport către toate destinațiile a fost suplimentată cu peste 100 de vagoane în aceasta perioadă.

Achiziționarea de bilete a fost posibilă din data de 8 decembrie, ora 00:00.

“Recomandarea pe care am adresat-o elevilor și studenților a fost aceea de a-și planifica din timp detaliile de călătorie, întrucât este obligatorie, conform ordonanței de urgență, achiziționarea biletului, atât pentru dus, cât și pentru întors. Verificarea documentelor necesare (carte de identitate și carnet de student vizat) și introducerea datelor în sistemul electronic de vânzare bilete este posibilă doar la casele de bilete, neexistând altă variantă de eliberare bilete și monitorizare a utilizării acestora în scopul în care a fost emisă ordonanța de către Guvern”, spune CFR Călători, conform Agerpres.

Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, în baza actului de identitate și a carnetului de elev/student vizat pentru anul școlar/universitar în curs, sau a adeverinței care atestă calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în același timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu), cât și pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 sau 12 decembrie.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ