Share

Examenul maturității s-a desfășurat în condiții speciale în prima sesiune a anului 2020. Pandemia afectând nu doar curriculum-ul din care elevii au susținut probele ci și desfășurarea examenelor.

Pe parcursul săptămânii trecute, peste 5. 800 de absolvenți ieșeni, au susținut cu emoții probele scrise. Față de anii precedenți, numărul centrelor de examen s-a dublat. Dacă în 2019, în Iași, erau deschise 18 unități de învățământ ca centre de examinare, în iunie 2020 numărul acestora a ajuns la 41, 5 dintre ele având și alte unități de învățământ arondate.

 Creșterea numărului centrelor de examinare fiind doar una din multitudinea de măsuri adoptate de Ministerul Educației și Cercetării.

O altă măsura importantă adoptată în contextul pandemiei a fost măsurarea temperaturii fiecărui candidat înaintea susținerii examenului

Absolvenții ce au depășit temperatura de 37,7 fiind nevoiți să susțină proba în etapa specială alături de elevii aflați în izolare/ carantină sau cei diagnosticați cu afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea ori severitatea în contextul pandemiei. De asemenea, pupitrele/băncile au fost individualizate și prestabilite.

Citeste si   UMF IAȘI – locul III pe podiumul universităților din ROMÂNIA

La intrarea fiecărei săli existând o reprezentarea grafică a situării elevilor, astfel încât să se asigure cunoașterea și intrarea/localizarea, fără a parcurge toată suprafața sălii; personalul didactic/asistenții care asigură supravegherea dirijând candidatul direct către locul destinat.

Cu toate acestea, inspector Genoveva Farcaș, încurajează absovenții să privească situația într-o manieră pozitivă, ca o nouă etapă în parcursul lor educațional.

 ”Dragi elevi, este o oportunitate pentru fiecare dintre voi de a arăta că v-ați dezvoltat frumos prin știință și prin cunoaștere în toți anii de școală și astfel v-ați maturizat și puteți merge mai departe către o facultate dorită sau către profesia visată. Bacalaureatul este un prag de care aveți nevoie pentru a înainta în viață.

Aș spune că sunteți o generație specială pentru că ați avut un timp generos de pregătire chiar și fără prezența directă a profesorilor în acest context pe care îl traversăm cu toții, pentru că fiecare dintre voi susține în acest an examenul în școala în care ați crescut dar și pentru că îi aveți alături în aceste momente încărcate de o emoție firească pe profesorii voștri și pe părinți.

Vă doresc să luați cu voi în zilele de examen, în stările de examen, încrederea, inspirația și concentrarea de care ve-ți avea nevoie. Vă doresc de asemenea rezultate pe măsura muncii voastre și a profesorilor voștri. Nu uitați însă că bacalaureatul este doar un examen important, că vor urma multe altele și tocmai de aceea trebuie să fiți mereu curajoși și creativi, optimiști și încrezători în forțele proprii și în toate sfaturile primite de la dascălii voștri”.

Examenul de bacalaureat reprezintă o etapă importantă în viața fiecărui elev. Deși susținerea acestui examen a reprezentat o provocare atât pentru autorități cât și pentru absolvenți în acest an, sperăm că elevii au profitat de această perioadă și au reușit să-și gestioneze timpul alocat studiului într-un mod productiv.

Citeste si   LIIS online sau despre DĂRUIRE, IMPLICARE, DEZVOLTARE în Săptămâna Educației Globale

Afișarea rezultatelor finale va avea loc la data de 5 iulie 2020.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ