Share

Pentru a beneficia de sprijin guvernamental din zona de influență controlată de RAED ARAFAT, conducerea SOCOLA scoate bani din bugetul spitalului pentru achiziții nefundamentate pe nevoile curente ale INSTITUTULUI

Bani cheltuiţi fără niciun rost, un sistem sanitar suprasolicitat, medici epuizați și sporuri neacordate la timp, aceasta este imaginea actuală a sistemului sanitar din România.

În plină pandemie de coronavirus, când sistemul sanitar este greu încercat, conducerea Institutului de Psihiatrie Socola Iași, a hotărât să își achiziționeze o AMBULANȚĂ TIP 2 în valoare de 324.500 LEI fără TVA.

Ambulanța TIP 2  a fost achiziționată de la firma DELTAMED SRL din Cluj, cu puncte de lucru în Gilău și Ilfov.

Citeste si   Utilaje DONATE în scop didactic STUDENȚILOR de la USAMV IAȘI

Ambulanta tip B este destinata intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Ea poate fi, după caz, utilizata in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta. Dotarea ambulantei tip B este formata din echipamente si materiale sanitare care includ, după caz, un defibrilator semiautomat sau un defibrilator manual si medicamentele necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.

De ce a achiziționat managerul Bogdan SARAMET o ambulanță pentru Institutul Socola?

Achiziția ambulanței pentru Institutul Socola nu este explicată în licitația atribuită firmei DELTAMED SRL din Cluj. 

În plină pandemie, când asigurarea sănătății angajaților și pacienților ar trebui să fie prioritară, prin achiziționarea de măști, mănuși, combinezoane și dezinfectant, managerul Bogdan ȘARAMET preferă să achiziționeze o ambulanță de peste 70 de mii de EURO. 

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 7 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Asta în condițiile în care, SOCOLA nu este o UNITATE de PRIMIRE URGENȚE! Practic, pentru transportul bolnavilor, în cazul Institutului Socola s-ar fi putut achiziționa și o ambulanță cu dotări de bază.

De ce a ales Institutul Socola, firma DELTAMED?

DELTAMEDpatronată de Vasile Gorgan, amic vechi al secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat

Clujeanul Vasile Dan Gorgan (53 de ani) a devenit un personaj controversat după ce a început să câștige licitații pe bandă rulantă pentru livrarea de ambulanțe. Astfel, GORGAN a ajuns milionar în topurile Forbes!

Citeste si   Un bărbat din comuna VOINEȘTI este CERCETAT pentru PĂRĂSIREA locului ACCIDENTULUI

De unde a plecat totul?

Începând cu data de 11 ianuarie 2012,  DELTAMED SRL Cluj Napoca a livrat peste 1.000 de ambulanțe către Ministerul Sănătății, SMURD, SRI, SIE.

Patronul firmei, Vasile GORGAN, a fost unul dintre primii sponsori ai SMURD.

Ascensiunea Deltamed datează din anul 2000 când a început colaborarea cu Miesen şi Binz, cei mai importanți producători de ambulanțe din Germania la vremea respectivă. Ulterior, a urmat o colaborare cu Dlouhy – liderul de piaţă din Austria, pentru ca din 2007, Deltamed să înceapă să producă singură ambulanţe.

Termenul corect nu este să producă, ci să recaroseze, având în vedere că firma ia o autoutilitară obișnuită şi o dotează pentru serviciul de urgență.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ