Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi împreună cu lucrătorii vamali au descoperit şi confiscat peste 8.000 de ţigarete pe care două persoane intenţionau să le introducă ilegal în România.

 

În data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judeţul Galaţi, pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul moldovean Andrei B., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Volskwagen, înmatriculat în Bulgaria.


În baza unei informatii deţinute la nivelul punctului, s-a dispus efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în rezervorul pentru combustibil al mijlocului de transport, 7.200 de ţigarete marca Ashima fără timbru de acciză.


Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei gălăţeanul Viorel M.Z., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Volskwagen, înmatriculat în România.


Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, disimulate în bordul mijlocului de transport, 1.200 de ţigarete marca Ashima Blue de provenienţă Duty-free.
În ambele cazuri, a fost luată măsura confiscării ţigaretelor, în valoare totală de 1.906 lei, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional fiecare cu amendă în valoare de 5.000 lei.

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ