Share

Sistemul Integrat de Supraveghere Video este disponibil de acum în Iași pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în spaţiile publice ale municipiului Iaşi

„Va fi un sistem integrat care va aduna într-un singur loc, sub o singură gestiune, tot ceea ce înseamnă informaţie publică prin sistem de supraveghere pe străzi, interesecţii, locuri de joacă pentru copii, parcuri și instituţii de învăţământ”, a declarat primarul Mihai Chirica  într-o conferință de presă.

Cu o valoare de 71.250 lei, fără TVA, proiectul a fost elaborat de SC AM Project Design & Consulting SRL din Bucureşti şi presupune amplasarea a circa 900 de camere de supraveghere video.

Citeste si   573 de pacienți cu test POZITIV au fost EXTERNATI la cerere
Unde vor fi amplasate camerele de supraveghere

Echipamentele de supraveghere vor fi amplasate în spaţii publice din municipiul laşi, iar monitorizarea informaţiilor se va realiza în Centrul de Telesupraveghere aflat la sediul Primăriei Municipiului Iaşi şi pe șos. Naţională, nr. 43.

Monitorizarea va fi făcută numai pe domeniul public. Sistemul va asigura excluderea de la monitorizarea video a spaţiilor private prin mascare dinamică software.

Citeste si   IMPAS major pentru PSD! Pentru prima dată în 30 de ani NU s-a găsit un CANDIDAT cu ȘANSE pentru Primăria IAȘI

Municipiul Iaşi dispune, în prezent, de un sistem de monitorizare a traficului care acoperă principalele artere de circulaţie din oraș.

Noul sistem de supraveghere vine în completarea sistemelor deja existente, extinzând capabilitatea de culegere eficientă a informaţiilor si creând posibilitatea realizării unui sistem integrat, cu reale întrebuinţări la toate nivelurile de activitate şi venind în sprijinul organelor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, prevenire şi combatere a infracţionalităţii sau de furnizare a probelor juridice.

Citeste si   Au fost desemnați doi IERARHI candidati pentru slujirea de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ