Share

În ședința de Guvern de miercuri, Violeta Alexandru, actualul Ministru al Muncii a anunțat un proiect ce prevede dublarea alocațiilor până la data de 1 iulie 2022.

Mărirea alocațiilor se va face etapizat

În județul Iași există peste 949.391 de copii ce beneficiază de alocațiile oferite de statul român. De la 1 septembrie aceștia vor beneficia de 185 de lei dacă au între 2 și 18 ani. Copiii cu dizabilități vor primi o alocație de 369 lei din această toamnă.

Citeste si   ACUZAȚII de FURT la USR IAȘI! Nimeni nu s-ar fi AȘTEPTAT la un astfel de COMPORTAMENT din partea deputatului Cosette CHICHIRĂU

Creșterile prezentate de Ministrul Muncii urmează să fie făcute etapizat, de două ori pe an. Alte măriri sunt prevăzute la 1 ianuarie 2021 iar copiii vor beneficia de acest venit din luna februarie.

De asemenea, la 1 iulie 2021 va avea loc o altă mărire urmând ca în 2022 alocațiile să ajungă la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani iar 600 de lei vor fi acordați beneficiarilor ce suferă de dizabilități.

Citeste si   ”Începe Școala” cu BINE și pentru copiii din MIROSLAVA

O creștere bruscă a alocațiilor nu ar fi benefică pentru bugetul aprobat pentru acest an iar Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, consideră că o creștere etapizată ar fi mult mai eficientă având în vedere contextual epidemiologic din țară.

Ministrul Muncii a declarat faptul că 14 miliarde de lei vor fi destinați alocațiilor în 2022

În prezent, bugetul destinat alocațiilor până la finalul anului este de 500 de milioane de lei.

Citeste si   Comuna TOMEȘTI va avea, până la sfârșitul anului 2021, DISPENSARE MEDICALE în toate localitățile

Această creștere va influența pozitiv traiul multor copii din România.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ