Sfințirea Bisericii Sfântul Nectarie a fost unul dintre cele mai impresionante şi mai emoţionate momente
Peste zidurile bisericii, dar şi peste  credincioși, s-a revărsat lumina și bucuria reînnoirii.
Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi au sfințit pe 15 octombrie 2017, Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din Iaşi.

Cu acest prilej, credincioşii au putut să treacă prin Sfântul Altar pentru a se închina Sfintei Mese. De asemenea, oamenii s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, la racla ce adăposteşte fragmente din moaştele mai multor Sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, precum şi la veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Parohia “Sfântul Ierarh Nectarie” din Iaşi fost înființată pe 1 septembrie 1995, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Locul de biserică a fost sfințit pe data de 9 septembrie 1995. Locaşul de închinăciune a primit hramurile Nașterea Maicii Domnului, Sfântul Prooroc Ilie și Sfântul Nectarie. În anul 2000, s-a săpat fundația bisericii urmând ca în anul 2006 sa fie sfințit altarul. Pe 15 octombrie 2006, biserica a primit o părticică din moaștele Sfântului Nectarie. Racla a fost adusă la Iaşi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina (Grecia) şi de către Maica Teodosia, stareța Mănăstirii “Sfânta Treime” din Insula Eghina.

În prezent, Parohia “Sfântul Nectarie” este păstorită de pr. dr. Petrică Lehaci. De asemenea, din soborul slujitorilor locaşului de închinăciune mai fac parte pr. prof. dr. Ilie Melniciuc şi pr. Paul Daniel Lehaci, informează Doxologia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ