Share

Poliţiştii de frontieră cercetează trei bărbați pentru braconaj piscicol deoarece aceştia desfășuraseră activități de pescuit comercial neautorizat, cu plase și unelte de pescuit interzise de lege.

În ziua de 28 septembrie a.c., în jurul orei 16.00 pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu – I.T.P.F. Iași a observat, pe raza localității Cârja, o autoutilitară care se deplasa pe un drum agricol dinspre malul râului Prut către localitatea Cârja.

Citeste si   O scădere de 53,5% față de anul TRECUT în structurile de primire TURISTICĂ cu funcțiuni de CAZARE în județul IAȘI

Colegii noștri au oprit autovehiculul pentru control, ocazie cu care au constatat că în mijlocul de transport se află trei bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. Întrebați despre prezența lor în zonă, aceștia au declarat că au desfășurat activitatea de pescuit în mai multe revărsări temporare ale râului Prut.

Citeste si   Parlamentarii LIBERALI fac scut pentru protejarea AVERILOR ilicite! Senatorul Laura SCÂNTEI, susținătoare în prima LINIE

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, colegii noștri au descoperit doi saci de rafie în care era cantitatea de aproximativ 25 de kg de pește viu de diferite specii și două unelte de pescuit comercial tip ava și tarabuc.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.  

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost redat mediului natural.

Citeste si   Primarul comunei CIORTEȘTI, Alina APOSTOL a fost depistat POZITIV cu virusul SARS -COV -2

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:             

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

tel. 0766 509 078;

 

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar șef de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA


Share

LĂSAȚI UN MESAJ