Share

Petre Roman a mai fost audiat de oamenii legii în acest dosar în data de 1 martie, având atunci calitate de martor

 

“Da, am povestit. Eh, ce-i de povestit? Multe sunt de povestit. Totul e important. Eu reţin ceea ce am trăit până când Revoluţia a fost o reuşită şi românii au fost admiraţia întregii lumi. Asta e tot ce reţin, ceea ce îmi amintesc. Şi orice fel de situaţie în care se încearcă să fie pătată, demolata imaginea Revoluţiei române îmi dă un sentiment de respingere totală“, a declarat fostul premier după audierile din 1 martie.

Totodată, fostul lider FSN Petre Roman are calitatea de inculpat în dosarul Mineriadei.

În dosarul Revoluției, în care procurorii fac cercetări in rem, au mai fost audiați fostul viceprim-ministru al României Gelu Voican Voiculesu, fostul preot reformat Laszlo Tokes, actorul Ion Caramitru și poetul Mircea Dinescu.

În iunie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în dosarul Revoluţiei.

În aprilie anul trecut, Bogdan Licu, care asigura interimatul funcţiei de procuror general, anunţa redeschiderea anchetei, pe motiv că soluţia de clasare dată în octombrie 2015 de Parchetul Militar este netemeinică şi nelegală.


CITEȘTE ȘI …

Ion Iliescu, audiat la Parchetul General. Este acuzat de infracțiuni împotriva umanități


Acesta deaorece este adoptată “pe baza unor cercetări incomplete, cu ignorarea unor informaţii, date şi documente esenţiale referitoare la evenimentele din 1989, aspecte care au condus la stabilirea unei situaţii de fapt incomplete şi, sub unele aspecte, eronate, iar, pe cale de consecinţă, la o greşită încadrare juridică a faptelor, toate acestea zădărnicind aflarea adevărului şi identificarea tuturor făptuitorilor, precum şi a făptuitorilor din spatele făptuitorilor”.

Licu susţinea că, din modul de desfăşurare a anchetei la Parchetul Militar, rezulta că nu a existat o preocupare pentru stabilirea unor aspecte esenţiale referitoare la evenimentele din perioada 17 – 30 decembrie 1989.

În opinia lui Bogdan Licu, stabilirea corectă a situaţiei de fapt în această cauză nu se poate face fără analizarea în detaliu a tuturor circumstanţelor anterioare, concomitente şi ulterioare evenimentelor şi fără luarea în considerare a factorilor externi care au contribuit la căderea guvernelor comuniste din Europa de Est.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ