Share

În cursul zilei de ieri(21.09.n.r.), președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a fost prezent la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

Președintele a declarat că noul terminal prinde contur și se extinde suprafața construită a aerogării cu circa 1400 de mp. Suceava se pregătește pentru procesarea a circa 300 de pasageri pe oră, practic se dublează capacitatea aeroportului în ceea ce înseamnă procesarea documentelor de transport. Ambele terminale vor avea capacitate de 650 000 de mii de pasageri anuali.

 

Prinde contur noul terminal, o construcție făcută din banii Consiliului Județean Suceava, de circa 3,3 milioane euro. Se extinde suprafața construită a aerogării cu circa 1400 de mp.

Avem pentru plecări externe un spațiu de 365 de mp noutate în terminalul nou și condiții civilizate pentru că noi pregătim extinderea numărului de curse și de destinații. Avem de asemenea, circa 1000 mp la sosiri internaționale. Se intră pe la parter, cu lifturi speciale sau pe scări, se urcă la etaj de unde se iau în mod civilizat bagajele, un spațiu de triaj al bagajelor și apoi o sală mare de sosiri. Acolo se vor face și verificările și documentele de identitate ale pasagerilor. Mai este puțin până la finalizarea acestui nou termin

 

Citeste si   PSD Suceava ar putea obține o ÎNFRÂNGERE de proporții! Senatorul Ion STAN se ține strâns de FUNCȚII

Președintele a mai declarat că deși a fost o perioadă destul de dificilă în pandemie, luna august a fost o lună surprinzător de bună pentru aeroportul din Suceava. Suntem pe locul 5 din țară ca număr de pasageri și anume peste 35 de mii de pasageri au zburat cu avionul de pe aeroportul sucevean. Practic, treptat aeroportul și-a revenit și s-au reluat circuitele internaționale și interne.

Citeste si   Coronavirus/ GCS: 7.110 amenzi aplicate în ultimele 24 de ore; valoarea totală - 1.704.050 lei

„Suntem în discuții avansate pentru a introduce pe ruta Suceava-București o nouă companie care să opereze, de asemenea pentru zboruri pe ruta Spania”

„Astăzi de la aeroportul Ștefan cel Mare de la Suceava zboară 15 curse pe 15 destinații, deci s-a dezvoltat foarte mult acest aeroport în ultimul timp. Numai în ultimii 4 ani numărul de pasageri a crescut de peste 10 ori. Dacă în 2016 era undeva la 40 000 de mii de pasageri anual în 2019 am avut 430 000 mii de pasageri.”

Gheorghe Flutur a mai declarat că a depus o solicitare la Comisia Europeană pentru ajutor în ceea ce privește Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, având în vedere pierderile din perioada pandemiei și speră la revenirea la normalitate.

Citeste si   GCS: 2.844 de cazuri noi de COVID-19; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 8.709

Totodată se vor continua investițiile la aeroport prin extinderea parcărilor și noi drumuri de acces.

Comandat de PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL -Organizația Județeană Suceava, cod unic de mandatar financiar 21200012.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ