Plata cu cardul la piață – rezultatul experimentului desfășurat de Mastercard

Plata cu cardul la tarabă va fi lansată vineri, 20 septembrie, de la ora 9.30, în Piața Alexandru cel Bun, într-un eveniment de business networking, în care se vor întâlni reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori, programatori, producători locali, comercianți și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale implicați în dezvoltarea locală.

Evenimentul este organizat de MasterCard și Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), în colaborare cu Patria Bank, și beneficiază de susținerea Primăriei Municipiului Iași, SC EcoPiața SA și Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Citeste si   Specializat în “privatizările” anilor ’90, Maricel POPA „pierde” finanțările europene! Banii EUROPENI vin la pachet cu controale RIGUROASE

Spațiul de dialog creat cu această ocazie va fi o platformă pentru exprimarea ideilor legate de revitalizarea și modernizarea conceptului de piață tradițională care își propune să găsească un numitor comun între dorința în creștere de a avea o alimentație bogată în fructe, salate și legume, consumul de produse de la producători locali și tendința de digitalizare a vieții cotidiene.

Citeste si   Se reînființează USL IAȘI! Este format din urmașii lui NICHITA și FENECHIU

Evenimentul de lansare a inițiativei va avea loc după următorul program:

9.30 -10.00 – Welcome coffee

10.00-10.40 – Discursuri

10.45-12.00 – Dezbatere „Piața din Iași, o Piață Smart într-un oraș conectat la tehnologie”

12.00-12.30 – Conferință de presă

La eveniment vor participa primarul Mihai Chirica, Carmen Andreescu, șef agenție Patria Bank Iași, Teodor Ioan Birț, președinte al AAPR, Laura Ștefan, director MasterCard, Cristi Stărică, director al SC EcoPiața SA și alții.

Partener al evenimentului este Fabricat în Iași.

Citeste si   Comuna MOȚCA ar putea intra în CARANTINĂ! Primarul HOBINCĂ și-a luat CONCEDIU

Plata cu cardul la piață a fost lansată în iunie, într-un program pilot, în Piața Cibin din Sibiu. Dotarea Pieței Cibin cu POS-uri este rezultatul experimentului desfășurat de Mastercard în anul 2015, când a fost instalat în premieră un POS într-o piață din România, anume Piața Hala Traian din București, eveniment primit favorabil atât de consumatori, cât și de producători.

AAPR reunește aproximativ 260 de piețe cu peste 12.000 de tarabe din 34 de administrații locale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ