Share

Până la data de 27 mai, peste 590.000 de contracte de muncă au fost suspendate, în timp ce peste 400.000 de contracte de muncă au fost încetate, conform celui mai recent comunicat de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Număul de contracte de muncă suspendate a înregistrat o scădere uşoară de puţin peste 2.000 de contracte de la 600.352, câte erau raportate în data de 25 mai, la 598.264, câte erau raportate în data de 27 mai.

În acelaşi timp, numărul de contracte de muncă încetate a crescut cu peste 4.000 de contracte de la 410.649,câte erau raportate în data de 25 mai, la 424.389 în data de 27 mai.

Citeste si   „Culisele statului paralel” | Narcisa Iorga, dezvăluiri despre cum a fost închisă Realitatea TV de Victor Ponta

Avocat Georgiana PĂUN: ”Eu cred că vor crește aceste solicitări, pentru că măsurile economice luate de guvern la acest moment nu sunt unele care să stimuleze”

“Din punctul meu de vedere, și din punctul de vedere al economiei actuale, este foarte posibil că numărul cererilor de insolvență și de intrare în reorganizare, respectiv de intrare în faliment pentru cele care sunt deja intrate în insolvență, să crească.

Societățile comerciale vor considera această cerere, ca o scăpare, ca o posibilitate de a nu achita anumite taxe și contribuții. Creditorii care au de obținut anumite sume de bani de la societățile comerciale, pot să solicite introducerea în insolvență pentru a se obține lichiditățile și creanțele pe care le au de la societățile care nu le mai pot furniza sumele de bani și obligațiile anteriore.

Eu cred că vor crește aceste solicitări, pentru că măsurile economice luate de guvern la acest moment nu sunt unele care să stimuleze. Facilitățile fiscale sunt foarte limitate, respectiv 5% sau 10% din plata impozitelor, o reducere la plata impozitelor pe venit și porfit este puțin pentru a încuraja economia.

Eu cred că vor crește în mod constant, iar cele care sunt deja în insolvență nu se vor reorganiza ci vor intră direct în faliment”, a declarat avocatul ieșean Georgiana PĂUN.


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ