Share

Primăria Municipiului Piatra-Neamţ a reușit să finalizeze și să aprobe la începutut acestei luni, noul Plan Urbanistic General al orașului

PUG-ul este cel mai important document urbanistic al unei localități, și are o valabilitate de 10 ani. Planurile Urbanistice Generale cuprind reglementări și regulamente de urbanism locale pentru întreg teritoriul oraşului, delimitează suprafețele intravilane și extravilane, stabilesc regimurile de înaltime ale cladirilor, categoriile de folosință ale diverselor zone și cuprind norme generale pentru documentațiile ulterioare de urbanism de rang inferior.

Citeste si   Mandat de EXECUTARE a PEDEPSEI ÎNCHISORII, pus în aplicare de către polițiștii IEȘENI

„Finalizarea noului PUG reprezintă un suport important pentru dezvoltarea orașului, un sprijin pentru cetățeni, dar și pentru companiile care vor să investească în Piatra-Neamţ. Mulțumesc echipei tehnice din primărie pentru efortul depus în ultimii ani în realizarea noului PUG și colegilor din consiliu local pentru votul favorabil exprimat.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

La noul PUG al Iaşului se lucrează din 2009. Ce îi reține?

În 2012 era prezentată o primă variantă. Speculând o decizie a guvernului, municipalitatea ieșeană a prelungit valabilitatea vechiului PUG până în 2015, când s-a venit cu o nouă variantă.

În 2016 au fost din nou amăgiți cu încă o versiunea care părea a fi cea finală!

Istoria din 2015 s-a repetat! Încă o decizie a guvernului a făcut posibilă prelungirea termenului de valabilitate a vechiului PUG până în 2018.

Citeste si   Depistat conducând un autoturism, FĂRĂ a deține PERMIS DE CONDUCERE și fiind sub INFLUENŢA ALCOOLULUI

Cert este faptul că atât timp cât interesele imobiliare o vor cere, conducerea Primăriei Iași va găsi tot felul de tertipuri pentru a amâna finalizarea noului PUG.

Odată finalizat, noul PUG nu va mai lăsa loc de interpretări și amânări, prin urmare nici posibilitatea de a încasa comisioane grase pe ușa din spate.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ