Share

În urmă cu câteva zile, executivul a luat hotărârea ca toate spațiile închise să își oprească activitatea pe toată perioada stării de alertă. Decizia a privit și piețele agroalimentare acoperite, fapt ce a stârnit o reală revoltă în rândul comercianților.

Vânzătorii au fost nevoiți să iasă cu marfa în aer liber, cu toate că vremea rece de afară nu este deloc potrivită pentru fructe și legume.

Marcel CIOLACU: ”Piețele trebuie lăsate deschise!”

Cu toate acestea, scandalul a luat sfârșit, când s-a luat hotărârea ca piețele agroalimentare acoperite să funcționeze în continuare cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Legea care conține amendamentul lui Marcel Ciolacu a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, 93 de abțineri și doar unul „împotrivă”.

Piețele trebuie lăsate deschise! Este lipsită de orice logică obligarea românilor să se înghesuie în supermarket-uri, în spații închise, unde posibilitatea infectării este mult mai mare, pentru că tu, Guvernul Orban, închizi piețele și târgurile care se află în aer liber”, a declarat liderul Partidului Social Democrat.

Micii comercianți ieșeni răsuflă ușurați la aflare veștii, vânzările de la taraba din piață fiind singurul venit pentru unii dintre ei.

Citeste si   Răsturnare de situație pentru Donald Trump după renumărarea voturilor - Care e rezultatul acum

Comerciant din IAȘI: ”Dacă nu vii la muncă, la piață, nu ai ce să mănânci”

Dacă nu vii la muncă, la piață, nu ai ce să mănânci. Noi trăim doar din ce vindem aici, alt venit nu avem, iar banii se duc repede pe taxe, impozit, plus că mai avem și copii de crescut. La piața deschisă stăm cât ne permite vremea, dar dacă piețele acoperite se închid situația este foarte gravă, unde să ne mai ducem? Colo nu, colo nu”, a declarat un comerciant din Piața Chirilă din Iași.

Un alt comerciant a declarat că nu i se părea normal ca supermarketurile să fie deschise, iar piețele să fie închise și că revenirea la normalitate era imperios necesară.

”Trebuia să redeschidă și piețele. Nu e normal ca supermaketurile rămân deschise, iar piețele să fie închise. Trebuie că revenim la normalitate și să ne vindem marfa. Facem ore întregi pe drum pentru a fi aici dimineața”, a mai declarat un comerciant.

De luni (09.11 –n.r.), în România au fost adoptate o serie de restricții menite să diminueze răspândirea noului virus. Cu toate acestea, noua decizie îi asigură pe vânzătorii de la tarabele din piață că își pot desfășura întreaga activitate pe durata stării de alertă și în spatiile agromalimentare închise, având în vedere repsectarea măsurilor de distanțare și protecție sanitară.

Citeste si   Soldații ruși, vaccinați împotriva COVID-19

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ