ideall.ro

Povestea lui Pigcasso, porcul salvat de la tăiere care a devenit un pictor faimos în toată lumea. Operele sale se vând cu mii de dolari 

Pigcasso a fost salvată în anul 2016 de la o fermă de porci și adusă la Farm Sanctuary SA, lângă Cape Town, în Africa de Sud. Potrivit proprietarei sanctuarului, animalul a avut o atracție naturală spre pictură, notează CBC News.

La puțin timp după ce a salvat porcul, Lefson, stăpâna lui Pigcasoo, a lăsat-o pe aceasta să se joace cu câteva lucruri, printre care și câteva pensule. „Dintr-un motiv necunoscut, ea a luat un mănunchi de pensule și nu a durat mult până a început să danseze cu pensula pe pânză și să vândă lucrări în toată lumea”, a povestit Lefson pentru CBS News.

Pigcasso folosește o pensulă personalizată și o vopsea non-toxică pentru a face capodopere abstracte. Ea semnează colțul fiecărei picturi cu vârful botului ei, folosind un amestec de sfeclă roșie și cerneală acrilică. Când nu pictează, Pigcasso îi place să-și ia gustarea preferat preferată: popcorn cu caramel.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ