Share

Primarul Chirica și directorul CTP, Cristian Stoica nu și-au ținut promisiunea față de angajații CTP Iași

Chiar ziarul nostru anunța în urmă cu o lună faptul că în urma negocierilor purtate la sediul Companiei de Transport Public Iași, în prezența primarului Mihai Chirica, bugetul companiei propus spre aprobare Consiliului Local va cuprinde o majorare a salariilor majorității angajaților cu 8,62%.

S-a stabilit cu acea ocazie ca salariul minim pentru un vatman sau șofer de autobuz să fie de 2.185 lei, la care se vor adăuga sporurile conform contractului colectiv de muncă și tichetele de masă de circa 300 lei lunar (15 lei / zi lucrată).

Măsura ar fi trebuit să aducă șoferilor de autobuz și vatmanilor cu cele mai mici salarii o creștere de peste 11%.

Directorul CTP, Cristian Stoica: “Mergeți la primarul vostru să vă dea majorarea!”

“Se pare că am fost mințiți! La ședința cu primarul din Februarie s-a spus că de la 1-03-2018 vom primi o mărire de salariu de 8,62% ceea ce nu s-a și pus în practică, s-a rămas doar la vorbe nu s-a trecut și la fapte.

Domnul Stoica a promis că în săptamâna ce va urma îl vom primi la Secția 1 și totuși a trecut o lună și nu a ajuns, cred că l-au trimis prin China și întârzie. Dupa ședința din februarie au testat tot personalul din cadrul CTP. Urmare a acestor teste ar trebui să se acorde o mărire de salariu (indice de ierarhizare) în funcție de punctajul făcut. Nu se știe mai exact de când va intra în vigoare, se pare că de la 15 martie.

Noi am fost la director și l-am întrebat ce se întâmplă cu majorarea salarială. El ne-a trimis la Primarul Chirica că cică primarul a promis, el să ne dea. Primarul ne trimite să discutăm cu directorul Stoica. Își bat joc de noi”, a declarat un angajat al CTP Iași sub protecția anonimatului. 

Angajații CTP, deși complet nemulțumiți de managementul actualei conduceri se tem de represaliile cu care ar fi fost amenințați dacă deschid gura.

Citeste si   CENTRELE rezidențiale vechi din cadrul DGASPC IAȘI vor fi ÎNLOCUITE cu CASE de tip FAMILIAL

Avem pretenții europene dar iată că în instituțiile de stat din România mai persistă încă mentalități retrograde dinainte de 1989.

Contactat telefonic directorul Stoica a replicat că aceste majorări vor fi totuși acordate începând cu 15 martie.

Conducerea CTP a trecut la restructurări

Unele dintre dispeceratele CTP au fost deja închise. Astfel dacă vreți să achiziționați bilete pentru mijlocele de transport în comun din zona Tuțora, Tătărași Nord sau Baza 3 spre exempu nu o veți mai putea face.

Citeste si   Un nou pas către IMPLEMENTAREA Proiectului Regional de dezvoltare a INFRASTRUCTURII de APĂ și apă uzată din IAȘI

Nici de la șoferii de autobuze respectiv de la vatmani nu se mai pot achiziționa bilete!

Întrebat de ce nu sunt achiziționate automate de bilete, directorul Stoica a replicat că nu există resursele necesare.

Angajații mai acuză și faptul că actuala conducere sindicală asigurată de consilierul local PSD Vasile Sandu nu reprezintă de fapt muncitorii CTP ci se comportă ca o anexă a actualei conduceri.

Citeste si   Comuna TĂTĂRUȘI va realiza PIETRUIREA DRUMURILOR comunale

Reamintim faptul că cea mai veche casieră a regiei a fost acuzată că ar fi furat şi valorificat bilete RATP în valoare de circa 500.000 lei. Angajata în cauză este sora liderului sindical de aici, consilierul local PSD Vasile Sandu. 

Practic CTP Iași a ajuns un stat în stat. O moșie administrată după bunul plac, în care cei care muncesc cu adevărat și duc greul sunt tratați ca niște sclavi pe plantație în timp ce personalul din birourile CTP-ului beneficiază de sporuri și indexări ce vin la pachet cu grațiile conducerii.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ