Share

La Aeroportul Iași în următorii trei ani va avea loc o extindere a pistei pe ambele părți cu câte 300 de metri. 

Totodată, va fi construit un terminal pe două niveluri de 45.000 mp, o zonă de handling, sistem cargo de 5.000 mp și platformă pentru tiruri și spații tehnice.

Masterplanul de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare studiază scenariul extinderii actualelor terminale și cel al construirii unei noi aerogări.

Citeste si   SENATORUL Laura Iuliana SCÂNTEI, IEȘEANCĂ numai în campania ELECTORALĂ

Valoarea totală estimată este de aproximativ 180 de milioane de euro, respectiv un miliard de lei cu TVA inclus. 

Cătălin BULGARIU, directorul Aeroportului Iași a prezentat planşele finale ale Masterplanului, care urmează să primească girul Consiliului de Administraţie al Regiei, înainte să ajungă în dezbaterea consilierilor judeţeni.

„Odată aprobat de proprietar (CJ, n.r.), să luăm certificatul de urbanism şi să începem edificarea fiecărui obiectiv din acest plan şi realizarea proiectelor de finanţare pentru fiecare dintre ele – adică vom trece la etapă de fezabilitate, astfel încât să depunem proiectele şi să începem finanţarea acestui proiect de investiţii“, a declarat Cătălin Bulgariu.

Pentru zona de est există deja un Plan Urbanistic Zonal, pe când pe amplasamentul de acum nu există. Obținerea unui PUZ necesită minim șase luni, deci avantajul este pentru investiția de dincolo de pistă.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea IIl)

Concluzia autorilor studiului Masterplanului este că un aeroport construit dincolo de pistă este o soluție mai avantajoasă decât extinderea limitată pe amplasamentul de acum al celor trei terminale de pasageri.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ