Share

Razvan TimofciucÎi voi face plângere penală primarului Mihai Chirica pentru abuz în serviciu dacă la următoarea şedinţă de CL nu pune pe ordinea de zi proiectele de hotărâre iniţiate de consilierii locali ai PNL Iaşi

 

Conform Legii 215/2001 a administrației publice locale, primarul are atribuția întocmirii ordinii de zi a ședințelor Consiliului Local, iar consilierii locali au dreptul la iniţiativă.

„A trecut un an de zile din acest mandat şi nici până în acest moment cele şapte proiecte de hotărâre ale grupului de consilieri PNL nu au fost dezbătute în plenul Consiliului Local. Ni se încalcă dreptul prevăzut prin lege, iar primarul abuzează de prerogativele sale, în condiţiile în care chiar și departamentele primăriei, aflate în subordinea primarului Chirica, au dat avizele necesare proiectelor propuse de PNL.

Îi voi face plângere penală primarului Mihai Chirica pentru abuz în serviciu dacă la următoarea şedinţă de CL nu pune pe ordinea de zi proiectele de hotărâre iniţiate de consilierii locali ai PNL Iaşi”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL.

Aceste proiecte urmăresc transparentizarea activităţii Primăriei Iaşi

Urmărim simplificarea interacţiunii cetăţeanului cu administraţia, reducerea taxelor locale pentru antreprenori, facilităţi fiscale pentru potenţialii investitori, realizarea unui skate-park şi modernizarea pârtiei de ski, îmbunătăţirea serviciilor publice ale societăţilor din subordinea Primăriei, rezolvarea situației câinilor fără stăpân sau schimbarea regulamentului de organizare şi funcţionare al CL.

„Am reuşit să punem proiectele noastre pe ordinea de zi doar atunci când am forţat convocarea unor şedinţe extraordinare de CL, cum a fost cea pentru realizarea unui referendum pentru ca ieşenii să decidă dacă vor achiziţia de autobuze noi prin fonduri europene sau împrumut ori şedinţa extraordinară unde am pus pe ordinea de zi proiectul privind oportunitatea achiziţionării a două filtre de purificare a aerului pentru reducerea poluării din oraş.

Nu este normal. Indiferent din ce partid ar face parte, primarul trebuie să respecte legile și să lucreze în interesul orașului, colaborând și adoptând proiecte benefice propuse din partea oricărui consilier local. Nu putem rămâne indiferenți la această formă de abuz pentru că noi, cei din opoziție, nu ne putem desfășura mandatul primit de la cetățeni dacă lucrurile vor continua așa”, Răzvan Timofciuc consilier local PNL Iași.

Primarul Chirica ironizează acest demers considerându-l complet neserios

Mihai Chirica: Demersul lui Timofciuc este lipsit de fundament juridic. Dar poate fi considerat unul politicianist. Liberalii ieșeni au simțit probabil miros de sânge în filiala ieșeană și au început să se șicaneze reciproc. Bodea a pariat greșit la alegerile din interiorul PNL. A ieșit Orban președinte și probabil acum se plătesc polițe. Dar ce fac liberalii în timpul lor liber, îi privește. În Consiliul Local trebuie să vină cu proiecte serioase și utile ieșenilor. Altfel, pe ce să discutăm?


Share
Citeste si   Campania electorală, faza "detectorul de minciuni". Cioloș i-a cerut lui Firea să-și facă testul poligraf. Ce a răspuns edilul
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ