Se va planta o monocultură ce se va întinde pe două hectare

Proiectul ecologic „Plantează în România” va planta în localitatea Mogoșești o monocultură de salcâmi împotriva alunecărilor de teren. În data de 23 martie a.c, voluntari din cadrul proiectului, dar și de la alte asociații nonguvnamentale, se vor reuni pentru a sădi două hectare din zonă.

„Locația am ales-o conform specificului proiectului ‘Plantează România’ reprezentat de faptul că încercăm să identificăm și componente sociale complementare acțiunii de mediu. Cu alte cuvinte, încercăm să identificăm terenuri degradate, păduri arse sau terenuri care necesită plantări pentru a stopa alunecările de teren, unde este și cazul Mogoseștiului. Încercăm să compensăm în locațiile unde autoritățile nu ajung. Există un cumul de factori care ne-a condus la concluzia că ar fi la idel dacă am reuși să ajungem și la Mogoșești. În această zonă vom cultiva o monocultură de salcâmi” a declarat Mihai Mihu, coordonatorul proiectului.

„Plantează în România” este cel mai amplu proiect de plantări cu voluntari din România, organizând acțiuni cu o importantă componentă socială, care acoperă o necesitate a comunității.  Proiectul  început în 2015, la inițiativa Asociației „Creștem România Împreună”. La momentul actual au fost plantați aproximativ 340.000 de puieți în 41 de localități, printre care și Iașul, unde s-au implicat peste 24.000 de voluntari.

Inițiavita de la Iași este în parteneriat cu organizația „Magii Pădurilor” și celor din comunitatea „Green Marmot”. Anul trecut „Plantează în România” a ajuns în localitatea Prisăcani unde a realizat o perdea forestieră pentru a opri zăpada să ajungă pe carosabilul care unește localitățile Prisăcani și Uricani.

LĂSAȚI UN MESAJ