Share

Peste jumătate din totalul tranzacțiilor procesate în primele nouă luni de Netopia Payments

Unul dintre cei mai mari procesatori de plăți electronice de pe piața locală,  au fost realizate de pe dispozitive mobile, majoritatea utilizatorilor preferând smartphone-ul pentru a achiziționa produse și servicii. Ca exemplu, compania a intermediat în luna septembrie circa 1 milion de tranzacții online cu cardul, în creștere cu 44% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, în timp ce valoarea totală a acestora a crescut cu circa 15%.

Piața de e-commerce în România se află într-un proces de sedimentare, iar acest lucru se
observă în rezultatele înregistrate. În luna septembrie, am depășit un milion de tranzacții
procesate cu cardul. Mai mult decât atât, anul acesta, plățile realizate de pe dispozitivele mobileau luat un avânt substanțial, depășind considerabil desktop-ul. Românii încep să își doreascămai multă rapiditate și mobilitate în zona plăților”, a declarat Antonio Eram, CEO și Fondator al Netopia Payments.

Citeste si   VIDEO Transportul în comun, pericol major de contaminare. Pasageri îngrămădiți și fără măști

Din datele Netopia Payments, valoarea medie a tranzacțiilor cu cardul procesate în primele nouă luni ale anului a fost de 165 lei, în scădere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită diversificării produselor și serviciilor ce pot fi în prezent plătite online cu cardul

Cea mai mare tranzacție procesată de Netopia Payments în perioada de referință a fost de
65.000 lei și a constat în plata unui pachet turistic. În topul orașelor în care s-au realizat cele mai multe plăți electronice cu cardul, în primele nouă luni ale anului, se află Bucureștiul cu o pondere de 40%, urmat de Cluj cu 11%, Timișoara (8%), Brașov (6%) și Iași (5%).

Citeste si   Franța bate noi recorduri negative în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Mai mult de 16.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Plățile online realizate de pe smartphone prin portofelul digital mobilPay Wallet au înregistrat unavans important în primele nouă luni ale anului. Astfel, numărul tranzacțiilor procesate prinmobilPay Wallet în această perioadă a crescut cu circa 45% față de întreg anul 2018, în timp cevaloarea lor a urcat cu 25%. Plățile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate în mare măsură deintegrarea în aplicație a plății transportului în comun în orașe mai multe orașe precum: Cluj-Napoca, Ploiești, Turda, Alba Iulia, Constanța, Reșița și Timișoara.

Citeste si   Ludovic Orban, despre creșterea cazurilor COVID: „Situaţia epidemiologică din România este relativ stabilă”

În acest an, pondereatranzacțiilor pentru cumpărarea biletelor direct din mobilPay Wallet a crescut de la 5% la 13%.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ