Share

Deși la nivel național se vorbește de ”candidați ai Dreptei”, la aceste alegeri locale, în Suceava, între PMP și PNL, lucrurile nu stau deloc așa. Curg acuzațiile de blat, ba chiar foști aliați care au votat împreună decizii în consilii locale ajung să se lanseze în acuzații directe. Este clar că la nivelul județului PMP nu stă deloc bine și cum în ultimii patru ani, politicienii PMP nu prea au strălucit la capitolul strategii, inițiative politice în județ.

Atunci când un partid aproape inexistent într-o structură teritorială participă la alegeri, încearcă să atace partidul cu șansele cele mai mari, mai ales dacă are candidați fără imagine bună, cum este cazul lui Marian Andronache, actual viceprimar al Sucevei. Nici alăturarea lui de Ioan Bogdan Codreanu, primar în Pojorâta și candidat la șefia Consiliului Județean Suceava (și, evident, la Primăria Pojorâta) nu este rețeta succesului.

Atacurile celor 2 la adresa lui Gheorghe Flutur, șeful Consiliului Județean și, respectiv Ion Lungu, Primarul Sucevei sunt de natură să le aducă puncte electorale pentru a conta în calculele politice de după 27 septembrie 2020.

 

Candidatul PMP la șefia CJ Suceava, acuză PNL și PSD de blat politic

Ioan Bogdan Codreanu, primarul din localitatea Pojorâta este candidatul PMP la funcția de Președinte al Consiliului Județean Suceava. El a acuzat PSD și PNL că au făcut blat politic și cei care suferă sunt cetățenii. În această calitate, de candidat, Ioan Bogdan Codreanu, de profesie inginer, i-a transmis contracandidatului său de la PNL, actualul Președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur că nu a făcut nimic pentru Bucovina și că trebuie să plece acasă.  Gheorghe Flutur a fost acuzat că a uitat de promisiunea asfaltării drumului Stulpicani-Câmpulung Moldovenesc. Prezent la Stulpicani, Ioan Bogdan Codreanu l-a acuzat pe primarul din localitate, liberalul Vasile Zamcu, de faptul că a furat organizația locală a PMP, în timp ce el, primarul PMP din Pojorâta a donat o ambulanță comunității din Stulpicani.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 217.216  cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Marian Andronache îl atacă electoral pe Ion Lungu, pe care l-a susținut necondiționat pe toată perioada actualului mandat la Consiliul Local

Cine a avut curiozitatea să studieze deciziile Consiliului Local Suceava, a putut să vadă că între Primarul Ion Lungu de la PNL și Viceprimarul Marian Andronache de la PMP, era o prietenie atunci când trebuiau votate în Consiliul Local hotărâri propuse de Ion Lungu. PMP a avut 2 consilieri locali care au votat mereu hotărârile consilierilor PNL, care erau majoritari.

Marian Andronache a fost ”un mare anonim” în politica locală suceveană.  Până să devină viceprimar, a fost șef al Direcției Domeniului Public în Primăria Suceava, deci, a fost subordonatul direct al lui Ion Lungu. Pur și simplu, timp de patru ani, din 2016 încoace, tot ce s-a văzut din Marian Andronache a fost mâna ridicată involuntar în ședințe, la toate propunerile majorității PNL din Consiliul Local. Vocea sa s-a făcut prea puțin auzită în Consiliul Local Suceava ca acum cineva să-l ia în serios.

Citeste si   Suceava: 50 de mame au finalizat cursurile de antreprenoriat prin proiectul 'Mommypreneurs', implementat de USV

După ce Marian Andronache a decis să intre în cursa electorală, a întors foaia și a început să se poarte ca un rival politic necruțător, spunând că nu face blat cu primarul Lungu.

Este clar că Marian Andronache dar și PMP forțează nota.  Știe că imaginea sa la nivelul politicii sucevene nu-l favorizează prea mult, iar singura sa soluție să se afirme pe ultima sută de metri este campania electroală, atacând ”greii ” PNL, adică pe Gheorghe Flutur și Ion Lungu.

PMP știe că este imposibil ca să câștige Primăria Suceava, tot ce vrea să obțină, este cel un număr mai mare de consilieri locali, care ar putea fi un mijloc de negociere mai puternic pentru PMP, în raport cu PNL, în viitorul mandat local.

Asta se poate deduce și din cel mai recent discurs al Președintelui PMP Eugen Tomac, acesta visând la rocada dintre Andronache și Lungu la Primăria Suceava și în tandemul Codreanu-Consiliul Județean, Andronache- Primărie.

Citeste si   SUMAL- noua versiune a sistemului de URMĂRIRE a trasabilității materialelor LEMNOASE! Mihai GĂȘPĂREL: „Transportul materialului LEMNOS nu se va mai face utilizând documente tip TIPĂRITE, totul va fi ELECTRONIC”

Deși Ioan Bogdan Codreanu are o imagine relativ bună și unele realizări notabile în Pojorâta, comuna unde este primar în prezent, el riscă să-și anuleze acest avantaj, prin asocierea cu Marian Andronache.  Ioan Bogdan Codreanu s-a lansat într-un joc electoral destructiv care îl descalifică din start, pe lângă nefericita asociere cu Marian Andronache. Ioan Bogdan Codreanu candidează și la funcția de Președinte al Consiliului Județean Suceava, dar și la cea de Primar la Pojorâta. Așadar, este clar că în ipoteza că le-ar câștiga pe ambele, ar trebui să renunțe la o funcție, ceea ce înseamnă că promisiunile făcute nu vor putea fi onorate decât pe jumătate. La cum este creditat de sondaje, PMP nu are cum să obțină Consiliul Județean Suceava, ceea ce înseamnă că, în realitate, pentru Ioan Bogdan Codreanu rămâne opțiunea de a rămâne primar la Pojorâta. Asocierea în plan politic cu Marian Andronache nu-i va aduce cu siguranță vreun avantaj electoral, dar în politică, ordinele de partid se execută, nu se discută.

Așa cum evoluează lucrurile, este clar că PMP vrea să se plaseze cât mai bine la nivel local, în vederea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ