Populism marca PNL IAȘI!

Calculele politice arată din ce în ce mai rău pentru PNL pe zona municipiului Iași! După dezastrul înregistrat la europarlamentare, liderii locali ai PNL Iași încercă să crească în preferințele electoratului ieșean, însă pe premise complet eronate.

Inițiativele electorale de tip populist, specifice anilor ’90, păreau să fi dispărut de pe eșicherul politic ieșean. Din păcate însă, ele au apărut acolo unde ne-am fi așteptat mai puțin: pe dreapta politică a scenei politice ieșene.

Cifrele slabe indicate de sondajele de opinie au pus pe jar organizația municipală a PNL Iași 

Scandalurile repetate cauzate sau doar alimentate de deputatul liberal Marius BODEA, au dus la o prăbușire în sondaje a organizației politice pe care o conduce.

În ultima perioadă, deputatul s-a făcut remarcat printr-o conlucrare apropiată cu anumiți vectori din PSD care i-au furnizat subiecte de primă pagină legate de casele primarului de Iași. O altă activitate intensă care l-a preocupat intens pe Bodea a fost cea legată de împiedicarea dezvoltării proiectelor imobiliare de pe raza muncipiului Iași.

Citeste si   Situația Județului IAȘI în timpul PANDEMIEI! 3149 de PERSOANE se află în IZOLARE voluntară la domiciliu

Lipsa activităților pozitive, care să vină în sprijinul comunității locale, i-a determinat pe ieșeni să îl sancționeze drastic atât pe deputatul de Iași cât și organizația condusă de acesta.

Propunere populistă de tip socialist

Liberalii ieșeni propun acordarea unui sprijin financiar pentru plata bonelor, bani ce vor fi alocați, desigur, din bugetul local.

Iașul este unul dintre orașele cu cele mai mari procente de locuitori cu vârsta sub 18 ani, respectiv 19,1%, în 2018. Cauza este rata natalității, care la Iași înregistrează valoarea cea mai mare comparativ cu celelalte orașe – 11,3 nașteri la o mie de locuitori, dar și cu media națională, de 9,3 nașteri la o mie de locuitori, în 2017.  92% dintre orașele mari supuse analizei au înregistrat, în ultimii 18 ani, scăderi ale populației. 

În acest sens, vom propune o inițiativă în Consiliul Local al Municipiului Iași pentru aprobarea unei metodologii de acordare a ajutorului pentru plata bonelor, a declarat Etienne Ignat, Consilier Local.

Citeste si   Comuna MIRCEȘTI va distribui cetățenilor MATERIALE de protecție contra epidemiei de Coronavirus

Fără a măsura efectele asupra bugetului local liberalii ieșeni vor plata bonelor pentru familiile, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei

PNL IAȘI vrea ca ajutorul pentru plata bonelor să se acorde după cum urmează: un ajutor de 710 lei pentru un venit familiar până la 2080 lei, 550 lei pentru un venit familiar între 2081-2500 lei, 390 lei pentru un venit familiar între 2501-3000 lei, respectiv un ajutor de 250 lei pentru un venit familiar între 3001-3500 lei.

Citeste si   460 de locuri de MUNCĂ sunt vacante pe timpul pandemiei în județul IAȘI

Din punctul meu de vedere, această soluție este una provizorie, ce vine în sprijinul familiilor care, din păcate, nu au prins un loc la creșa publică. Soluția noastră este aceea de a construi cât mai multe creșe în municipiul Iași, care să deservească un număr cât mai mare de ieșeni. Reamintesc că prin propunerea consilierilor locali liberali a trecut amendamentul pentru realizarea studiilor de fezabilitate și identificarea de locații pretabile pentru creșe” a declarat Marius Bodea, președintele PNL Municipiul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ