Share

PNL Iaşi desfăşoară campania Basarabenii din Iași își aleg Președintele! Merită pe deplin felicitări pentru această acţiune. Cu atât mai mult cu cât la capătul opus avem un PSD, care prin intermediul europarlamentarului Catalin Ivan, susţine vectorul opus. La îndemnul lui Dragnea, europarlamentarul Ivan, PSD Iaşi, îşi manifestă „sprijinul” pentru Maia Sandu

 basarabenii-isi-aleg-presedintele

În primul tur al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie au fost înregistrate la Iași doar 1.400 de voturi.

Deși nu există statistici privind numărul de basarabeni cu drept de vot care locuiesc în Iași, o simplă estimare bazată pe numărul de tineri admiși la studii în Iași în ultimii ani indică un număr de aproximativ 10.000 de persoane.

Citeste si   Republica Moldova: Igor Dodon îi cere pe ton ultimativ Maiei Sandu să desemneze un nou premier până la 1 februarie

Pornind de la faptele că mulți basarabeni pleacă acasă să voteze și că la Iași în turul 1 au fost puse la dispoziție o singură secție de votare și 3.000 de buletine de vot, grupul nostru de inițiativă constituit ad-hoc după 30 octombrie își propune să lanseze o campanie de mobilizare care să dubleze în turul 2 numărul de voturi de la Iași.

Citeste si   Republica Moldova: Igor Dodon îi cere pe ton ultimativ Maiei Sandu să desemneze un nou premier până la 1 februarie

Știm că sunt multe persoane cu drept de vot dezinteresate sau care cred că votul lor nu contează. Către ei ne vom adresa, vrem să-i convingem că fiecare vot este important în acest tur 2.


Vom derula acțiuni atât în mediul online, cât și în offline.

De asemenea, mizăm pe susținerea mass-mediei locale pentru promovarea mesajelor noastre în comunitatea ieșeană. Principalele canale de comunicare sunt pagina de facebook ”Un Vot” și evenimentul online de pe facebook ”Basarabenii din Iași își aleg Președintele!”.


Deși suntem un grup independent de partidele politice de peste Prut, ne declarăm susținerea pentru candidatul Maia Sandu, președintele care va continua proiectul european în Republica Moldova.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ