Share

 

PNL Iaşi refuză „oferta” PSD de a nominaliza un reprezentant în Consiliul de Administraţie al Companiei de Transport Public

Considerăm că, la cum arată lucrurile acum, Compania de Transport Public (CTP) va avea soarta răposatei RATP, care a falimentat cu datorii de 50 mil. euro.

Deşi unul dintre motivele pentru care a fost înfiinţată această nouă companie anul trecut a fost acela că va putea accesa fonduri europene pentru modernizarea transportului public, Primăria Municipiului Iaşi a preferat varianta facilă, dar păguboasă pentru oraş, de a îndatora ieşenii pe următorii 10 ani cu 15 mil. euro.

Totodată, considerăm că „viziunea” conducerii de la CTP, aceeaşi conducere care a falimentat RATP, de a „moderniza” transportul public cu hârburi second-hand de la firmele prietene sau cu vechiturile de care se debarasează cei din vestul Europei este o politică nedemnă pentru oraşul nostru.

Mai mult, nici până în acest moment nu s-au iniţiat paşi concreţi pentru dezvoltarea transportului public la nivel metropolitan.

Toate aceste lucruri consilierii liberali le-au spus în Consiliul Local, dar conducerea Primăriei şi a CTP a fost şi este surdă la puncte de vedere venite din partea opoziţiei.

Citeste si   Comuna Țibana a demarat procedurile pentru CONSTRUIREA unui nou SEDIU al primăriei

Partidul Naţional Liberal Iaşi, prin membrii şi consilierii locali, se va implica activ pentru ca procesul de desemnare a viitorilor reprezentanţi ai Consiliului de  Administraţiei să fie unul transparent, echitabil şi corect.

Bodea: În condițiile în care toate inițiativele consilierilor PNL sunt blocate în mod abuziv de către Primar, vă comunicăm că nu putem gira acest mod arbitrar de a conduce oraşul.

Nu vom nominaliza nicio persoană până când nu veți pune pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local Iaşi toate proiectele consilierilor PNL, înregistrate oficial, și care au primit avizul structurilor de specialitate.

Considerăm că ieşenii trebuie trataţi just și cu demnitate. Prin modul brutal în care PSD a acţionat până acum, care profită de majoritatea pe care o are şi ignoră orice punct de vedere venit din partea Opoziţiei, considerăm că trebuie să vă asumaţi rezultatele.

Citeste si   Comuna Țibana a demarat procedurile pentru CONSTRUIREA unui nou SEDIU al primăriei

Vă mulţumim pentru propunere şi vă asigurăm că vom fi, în continuare, la fel implicaţi în modernizarea transportului public plecând de la aşteptările ieşenilor, care doresc mijoace de transport public noi, accesare de fonduri europene şi dezvoltarea transportului public la nivel metropolitan.

Marius BODEA, preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi

Citeste si   Comuna Țibana a demarat procedurile pentru CONSTRUIREA unui nou SEDIU al primăriei

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ